L'Ateneu va acollir aquest homenatge en femení. | Javier Coll

TW
0

Un viatge per la història del llegat que ha deixat una vintena de dones amb empenta. El públic que ahir va participar en l'acte literari-musical que organitzava la vocalia de literatura de l'Ateneu de Maó va poder passejar per més de dos segles d'història on la dona ha tingut un paper important.

Sis lectores van donar a conèixer fragments de fins a 20 dones diferents que han destacat en àmbits com la ciència, la literatura, la música i la pintura i que van comptar amb l'acompanyament de moments musicals interpretats a piano. El públic va poder gaudir amb el llegat de Mary Wollstonecraft, qui va abanderar el moviment de reivindicació dels drets de les dones. A més de figures tan representatives com Marie Curie, Frida Kahlo, Virgina Woolf o Lynn Margulis, entre altres, també es van llegir textos de la Premi Nobel de la Pau Malala Yousafzai, com la defensora més actual dels drets de les dones. Les lectores van ser Marisa Allès, Elsa Pons, Lali Olives, Joana Garau, Llucia Palliser i Mireia Carreras i l'actuació al piano va anar a càrrec de Gemma Lloret. Va tocar peces de Chopin, Debussy i Mendelssohn, entre altres.

També es van passar imatges d'aquestes figures, tenint en compte que van ser silenciades per la seva condició de dona tot i oferir grans avenços a la societat.