El far que ens mostra el nord

Acaben les obres a Cavalleria, que el maig obrirà com a centre d'interpretació

|

Valorar:
preload
El nou centre conviurà amb el centre d'aprenentatge ja existent

El nou centre conviurà amb el centre d'aprenentatge ja existent

28-03-2015 | Javier Coll

El Centre d'Interpretació del Far de Cavalleria ja està enllestit com a referent de difusió dels valors del nord de l'Illa. La rehabilitació de l'antic habitatge del faroner, executada per l'empresa Antonio Gomila, i la museïtzació, realitzada per l'empresa Mediterranium, han possibilitat que els menorquins i turistes guanyin un espai públic de divulgació. El projecte s'ha executat a través del programa Leader, amb una aportació del Consell de 56.000 euros i de 96.000 per part de l'Ajuntament des Mercadal.

Segons explica el batle, Francesc Ametller, s'ha adequat l'edifici de l'antic faroner, de més de 200 metres quadrats, i s'han instal·lat plaques fotovoltaiques, s'han habilitat miradors i s'ha millorat la pavimentació exterior. El nou centre conviurà amb el centre d'aprenentatge ja existent, i comptarà amb una oficina d'informació i un punt de servei, a més d'una sala de reunions per a 35 persones.

Ametller diu que el nou espai obrirà les portes el maig. L'Ajuntament vol que la gestió sigui pública i estudiarà fórmules perquè el cost sigui mínim, amb la implicació de la nova associació d'amics del far. La creació del nou espai ha estat possible a través de la cessió d'Autoritat Portuària de Balears de l'edifici l'any 2000. L'acord amb la propietat dels terrenys d'accés, el Consell i l'Ajuntament permetrà crear un aparcament, les obres del qual començaran el setembre per no afectar l'activitat de les aus.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Es Moix Negre
Hace más de 4 año

Pel que veig la carretera no esta asfaltada de nou, millor anar'hi amb un 4x4 `perque esta fatal. Començar la casa per la teulada.

Valoración:-2menosmas

Justine
Hace más de 4 año

Inauguritis preelectoral, sin aparcamiento y con nada acabado; delirios de grandeza ya conocidos de Xisco Ametller. Y la prensa, no se hace preguntas?

Valoración:-2menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1