Els boti-botis van ser un dels atractius per als més petits a la diada familiar del Recinte Firal des Mercadal | Josep Bagur Gomila

TW
3

L'Associació de Pares de Fillets amb Càncer de Balears ha celebrat aquest cap de setmana dues iniciatives benèfiques per recollir fons per als seus programes d'estaló a les famílies afectades per diferents malalties. Per una banda es va organitzar una Trobada de Ball Recreatiu i Social, amb bona resposta de públic, i per una altra, una diada solidària familiar, amb jocs, tallers, música i un bon dinar de paella, que va rebre pocs visitants.

Des d'ASPANOB fan un balanç molt positiu de la jornada de ball del Pavelló Menorca, en col·laboració amb la Federació de Ball Esportiu i Dynamic Menorca, amb un centenar de parelles participants i un sopar de germanor.

Però si la primera cita va resultar exitosa, la segona no ho va ser tant. En paraules de Torres, la diada solidària organitzada al Recinte Firal des Mercadal va ser «una decepció, perquè ho prepares amb il·lusió, perquè necessitam ingressos», i no s'ha obtingut gaire suport.

Els pocs visitants que van passar per Es Mercadal van gaudir de boti botis, una gangaria, actuacions musicals i tallers, i també hi havia previstes rifes, a més d'un dinar solidari de paella.

Torres recorda que fa set anys rebien una subvenció del Consell de 50.000 euros, assignació que es reduí a 41.000 euros en els darrers anys del govern d'esquerres, i a 24.000 aquests darrers exercicis. De fet, de l'aportació de 2014 «encara no en sabem res», assegura Torres, qui recorda que «Menorca necessitaria almenys 100.000 euros per poder ajudar les 6.000 persones que cada any demanen suport a ASPANOB per desplaçar-se a Mallorca, i no només fillets amb càncer, també adults i persones amb altres patologies». Perquè, com afegeix, «cada any hi ha molts nous casos, moltes recaigudes i necessitats d'ingressos, que moltes vegades són llargs». «Sabem que la situació econòmica és dolenta, però els malalts no en tenen cap culpa, i la malaltia implica haver de partir a Mallorca i una família normal no pot assumir els costos que suposa», conclou Torres, qui veu un greuge comparatiu entre els malalts de Balears segons l'illa on visqui