Un viatge a la Guerra Civil

Es Castell i el Museu Militar col·laboraran per obrir a les visites els túnels antiaeris que hi ha baix l’Esplanada

|

Valorar:
preload
Menorca Es Castell convenio Ayuntamiento con el Consorcio del Museo M

Als túnels s’hi poden observar detalls com els acabats dels murs o les restes del sistema elèctric utilitzat a l’època de la Guerra Civil

22-04-2015Javier Coll

El poble des Castell planteja obrir a les visites els túnels antiaeris de la Guerra Civil que hi ha baix l'Esplanada. L'objectiu és oferir un «valor afegit» al municipi a l'hora que es posa a l'abast de tothom un llegat històric que a dia d'avui roman amagat, i que quedaria al descobert gràcies a un accés que s'habilitaria des del Museu Militar.
Així ho van establir ahir l'Ajuntament des Castell i el Consorci del Museu Militar de Menorca, amb l'acord marc de col·laboració que van firmar el batle Lluís Camps i el coronel Benjamín Oriola. Un document que ha de servir per desenvolupar un futur projecte per posar en valor els antics túnels que transcorren per davall de la plaça major del nucli urbà.

Els túnels es  van excavar durant la Guerra Civil. Actualment s'hi pot accedir des del Quarter Comte Cifuentes. Les galeries presenten una bifurcació en forma d'i grega i tenen una longitud d'uns quants centenars de metres. Una de les ramificacions va en direcció al Quarter Duc de Crillón, a l'altre enfront de la plaça, mentre que l'altra va cap a la dreta, acabant-se just abans d'arribar a l'alçada del Quarter Cala Corb, seu del Museu Militar. Allà hi ha unes escales en direcció a la superfície, és el punt en el que es proposa fer la connexió per poder accedir als passadissos des de les instal·lacions museístiques.


[Lea la noticia completa en la edición impresa o en Kiosko y Más o My News]

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

cromapons
Hace más de 4 año

Es ben sabut que en la transició es va pactar pasar pagina al tema de la guerra civil, tothom va mirar endavant, peró resulta que mentre el Valle de los Caidos segueix en peu, a la península, les voreres dels camins rurals encara tenen cosos humans enterrats, persones que encara no han trovat la pau definitiva per que les autoritats no els han tingut en compte.

Ara Menorca es una illa on mana el PP, que son els antics franquistes , un partit que no ha renegat ni de Franco ni del franquisme, o sigui que si tornes a pasar algo igual, ells tornarien a fer el mateix, revelar-se contra la lley en nom de la patria.

Menorca es unja illa on els militars cada dia son més presents a la vida diaria, veurem la visió que tenen ells d'aquest tunels i la interpretació que hi fan.

Valoración:5menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1