Prospecciones

Nueva protesta contra las prospecciones petrolíferas

Decenas de activistas se han teñido simbólicamente de negro en la playa de Binigaus

|

Valorar:
Los activistas, teñidos de negro, han formado una cadena humana frente al mar

Los activistas, teñidos de negro, han formado una cadena humana frente al mar

IruneBerroUrrizelki

El colectivo "Menorquins pel Territori" ha organizado este viernes un acto de protesta contra los proyectos de prospecciones petrolíferas que varias compañías han presentado al Gobierno central para realizar en las aguas de Balears.

Decenas de activistas se han teñido simbólicamente de negro y han informado a los bañistas de la playa de los proyectos de prospecciones. En el acto ha estado presente el conseller de Medio Ambiente del Consell, Javier Ares.

El colectivo invita a los menorquines a "tomar parte de esta lucha, ya que las posibles consecuencias son devastadoras tanto a nivel medioambiental, económico y social".

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 3

TURandot
Hace más de 5 año

Para Miquel y pena: pena, que sepas que no tengo un coche portente sino uno que consume poco y al contrario de ti, no me gusta la ostentación y no utilizo el coche para ir a comprar el pan. Utilizar un vehículo en el que no se ha alcanzado la temperatura de servicio, el consumo es hasta diez veces mayor así como su desgaste.Miquel:A mi me gustaría tanto para el bolsillo como para el medioambiente que la energía fuera gratis, no existiera el rozamiento, etc, pero la física es la física. No quieras prospecciones para los demás si no las quieres para ti. Así sois de "solidarios"los comunistas. Yo bien, a los demás, que les den. Si hacen prospecciones y es tan malo como dices, seré el primero en callarme. En cambio si las hacen y encuentran petroleo, nos cuesta la mitad y no dependemos energéticamente de otros países, te tendrás que callar tu, porque será bueno hasta para ti. Aquí todo el mundo es geólogo e ingeniero de minas. Lo tuyo si que es de indigencia intelectual, company.

Valoración:-5menosmas

clara
Hace más de 5 año

La qüestió és buscar alternatives, o encara no us heu adonat que el petroli és quelcom que s'acaba? Que les grans empreses van desesperades buscant pous de cru arreu de la superfície terrestre per aprofitar fins a la darrera gota, enlloc d'apostar per altres mitjans per aconseguir energia. No interessa. Sempre és el mateix, ja els hi va bé açò i mentre duri no apostaran per les alternatives, en el moment que no en trobin més, de petroli, veurem que passa amb les energies renovables, que sortiran de baix les pedres com esclatasangs i tothom invertirà en el seu desenvolupament. Per altra banda, per aquells que creuen que trobar petroli seria bo per Menorca, per començar dir que les possibilitats de trobar un producte de qualitat són molt baixes i els riscos molt alts, a tots els nivells (econòmic (pesca i turisme), social i mediambiental, de què viurem? El petroli no dóna de menjar!); com bé diu en Miquel: informeu-vos! Per seguir, les empreses que s'encarreguen de la exploració i extracció d'oli són grans gegants privats, o penseu que açò és Noruega (on l'Estat realitza les prospeccions amb beneficis per la població)? No, amics, Espanya li haurà de comprar el petroli que s'extregui en les nostres costes a aquestes grans empreses per poder utilitzar-lo, benefici pels menorquins: zero. Informeu-vos, per favor, és un projecte que hem de aturar entre tots, després serà massa tard.

Valoración:4menosmas

Miquel
Hace más de 5 año

Para turandot i postureando, si voleu podem debatre sobre sa problemàtica energètica i es model enèrgètic...etc. És fàcil entendre que esteim xerrant d'un conflicte en concret, de prospeccions davant sa nostra costa, en cap moment s'ha dit res més. És més, vosaltres heu anat més enllà del que criticàvem amb aquest acte. Ara bé, encara que consider que açò que feis és una errada ja que com he dit són temes diferents- està clar que estan relacionats, tot és energia i ús del petroli, però me sembla de pobresa intel·lectual criticar una acció concreta, per un cas concret, al·legant que som còmplices. Clar que som còmplices, sèria absurd i patètic negar-ho, però és que no ho feim, desgraciadament tots som còmplices i ho sabem però consider que és ben lògic poder criticar prospeccions a ses nostres costes sent conscients de ses contradiccions a les que ens sotmet la vida- m'agrada que aneu més enllà i penseu en el model energètic ja que igual que ses prospeccions el model energètic de Menorca és un tema transversal, que no s'ha de "ideologitzar", i que prest haurem d'avordar. Gràcies si intentau compendre què us estic dient i enteneu l'envergadura del problema.

Valoración:3menosmas

Pena
Hace más de 5 año

Quina pena de comentaris. Està més que comprovat i admés per la totalitat de científics que la natura està en perill i quan surten joves a defensar-la els critiquen amb arguments estúpits. Segurament aquests que critiquen van per tot amb cotxes de 150 cv, van de vacances a l'altra punta del món, no reciclen, tenen aire condicionat, etc. Els hi és ben igual el futur del planeta mentres ells estiguin bé. I sobre tot que es noti que estàn bé. Si no poden llüir el cotxàs o presumir de vacances no té gràcia.

Valoración:2menosmas

postureando
Hace más de 5 año

Para Miquel y otros, el derecho de manifestación lo tenéis,somos un pais libre. Vuestro problema es que lleváis la reivindicación intentando estar por encima del bien y del mal, sin valorar otras cuestiones que se plantean. No es sólo que vosotros sois consumidores de esos productos energéticos, es que sin ellos no dispondríamos de una economía que nos permite tener hospitales, médicos, escuelas y todas las necesidades para mantener un cierto nivel de vida. A esos planteamientos hay que dar respuesta y no pasar como si no fuera con vosotros. Cubrir las necesidades energéticas es una prioridad de todos los paises. Italia sin ir mas lejos, con mas de 45 millones de turistas tiene mas de 100 plataformas en zonas turistias como Cicilia y el Adriatico.

Valoración:-3menosmas

Akilés_
Hace más de 5 año

Lo lógico sería también dejar de repostar : en el mundo entero se busca y extrae petróleo, y no debe gustar especialmente a nadie. Los que quieren dejar eso exclusivamente a los demás son insolidarios, entonces …

Valoración:1menosmas

TURandot
Hace más de 5 año

Para Miquel: No creo que sea difícil de entender. Si eres consumidor de combustible directamente, tu eres cómplice de la extracción de petroleo, sea aquí o en otro lugar. Para ir en contra con fundamento, no deberías ser consumidorconsumidor, al menos directamente, indirectamente lo somos todos. Al Gore, hacia ponencias de las que cobraba un dineral sobre el cambio climático y luego vive en un palacete en el que el consumo eléctrico es como de 30 hogares medios. Es como si alguien que se manifiesta en la playa dispone de un vehículo que el consumo es de 15 litros/100 Km. Espero que lo hayas entendido.

Valoración:-5menosmas

Rosa
Hace más de 5 año

Quina vergonya de comentaris. Per començar, no entenc quin problema teniu en que un grup de persones expressin lliurement una opinió. Sembla que us afecta directament, com si voltrus tregueu profit d'unes prospeccions. Tot són desventatges, US INFORM: - Aquest petroli no serà per voltrus, no en guanyareu res. S'exportarà i ens el vendàn més car. - Per es simple fet de investigar si podría haver petroli en es nostre mar, s'han de realitar unes ones sísmiques que provequen problemes cerebrals de cetacis i tortugues, poguent provocar la MORT. Per tant, no només correm perill quan ens construeixin sa plataforma, sinó que es procés ja ens afecta. Us convit a que us informeu ;): http://alianzamarblava.org/es/petroleo/fases/ - A aquelles persones que critiquen que utilitzam coche, els hi record que ells també. I aprofit per recordar que aquesta protesta pacífica no només és en contra d'unes prospeccions sinó que és una crida a nivell estatal a sa necessitat d'apostar per energies renovables, ja que es petroli és un hidrocarbur des subsol i, com bé sabem, ÉS FINIT. - Com a nota, he de dir que vam utilitzar una mescla que no afectés negativament a la mar. Tot i així, mos vam fer net a una font. Així que, aprofitant s'ignorància d'alguns, ens omplim d'energia perquè veim que hi ha molta feina a fer!

Valoración:4menosmas

Oriol
Hace más de 5 año

Esta molt bé queixar-se, criticar i riure, es molt divertit. Pensar consta un poc més, però per favor, en sa mesura de lo impossible, totes aquelles que els hi encanta fotre merda des de ca seva, repetesc per favor, pensau.

Valoración:1menosmas

Lemans
Hace más de 5 año

Nadie está a favor de las prospeccciones. Pero sí en contra de las bobadas escritas...

Valoración:7menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 3