Junts per Lô alega contra el ‘fichaje’ del cargo de confianza

Considera que la creación de la plaza para Llorenç Cardona no está justificada

|

Valorar:
Pleno. Alaior celebró ayer un pleno en el que se abordó y aprobó la revisión catastral y la modificación de crédito para destinar 924.000 euros a inversiones, entre otros. La sesión acabó en polémica en el turno de preguntas

Pleno. Alaior celebró ayer un pleno en el que se abordó y aprobó la revisión catastral y la modificación de crédito para destinar 924.000 euros a inversiones, entre otros. La sesión acabó en polémica en el turno de preguntas

Javier Coll

La formación Junts per Lô ha presentado alegaciones a la contratación por parte del Ayuntamiento de un cargo de confianza al «no considerarla justificada». Solicita «que no se acepte la modificación de la plantilla municipal».

Junts per Lô alega que el Ayuntamiento no puede incorporar a la plantilla de personal a una persona, Llorenç Cardona, sin haber determinado las funciones, lo que demuestra que «primero se ha contratado para luego determinar su trabajo en el Ayuntamiento», apunta el portavoz Llorenç Pons. Es así como el partido indica que la plaza «carece de motivación suficiente, puesto que el expediente que debería justificar la creación de la plaza no especifica los motivos de su contratación».

También apunta, en el escrito de alegaciones, que el Ayuntamiento no ha aprobado la relación de puestos de trabajo, un instrumento técnico mediante el que se realiza la ordenación de personal, de acuerdo a las necesidades del servicio. Llorenç Pons indica que sin este documento, el equipo de gobierno no puede justificar la necesidad del contrato de personal eventual. Finalmente, considera que este paso popular vulnera el principio de igualdad en el acceso a cargos y funciones públicas que establece la Constitución Española. Junts per Lô recuerda además que Llorenç Cardona era el número 8 en la lista del PP en las pasadas elecciones. Y lamenta que al incremento «desmesurado» del gasto anual en nóminas de los concejales ahora se sume la figura de un cargo de confianza. El desembolso total para las arcas públicas en sueldos, seguridad social y cargo de confianza rondará los 265.000 euros, calcula la oposición.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

Joan Pere
Hace más de 5 año

Con todo el personal que tiene nuestro Ayuntamiento, es necesario más plantilla? Segunda pregunta, no será que nuestra alcaldesa quiere premiar la gran labor y fidelidad que este anónimo mahonés -y ex senador-, ha hecho durante los pasados años trabajando a su lado sin sueldo alguno?

Valoración:1menosmas

Aiiii didaleeet!
Hace más de 5 año

Ens ha quedat molt clar quin va ser el paper teu, Sergi, a l'anterior govern. Gràcies per les teves explicacions. Els hi has desmontat tot. Ara vorem que contesten.

Valoración:6menosmas

Profe
Hace más de 5 año

Y el gerente del Puerto Mahon esta jystificado? Si tenemos en cuenta que el puerto es del Estado q pinta un gerente del Ayto... Y asi suma y sigue. Ya se ve que solo las izquierdas pueden contratar cargos de confianza!!

Valoración:4menosmas

Sergi
Hace más de 5 año

Bon dia. Som en Sergi Nebot, i abans de res, m'agradaria agrair ses paraules de en/na Didalet respecte sa meva feina. Durant es temps que vaig ser a s'Ajuntament vaig esforçar-me en aconseguir que sa despesa pública quedés justificada amb sa meva feina, i d'altra banda, que algú t'ho reconegui (encara que no sepis qui és), sempre s'agraeix.

Escric, però, per matisar algunes de les informacions que aquí s'han esgrimit, perquè em semblen equivocades (algunes) o sesgades (altres).

1.- No vaig fer es 4 anys de legislatura a s'Ajuntament, sinó que hi vaig entrar per substituir sa persona que va fer ses tasques de Coordinador de Cultura, Educació i Participació Ciutadana durant es primers dos anys. 2.- No conec amb detall s'estat des comptes de s'Ajuntament en es moment que es va crear sa plaça de coordinador de Cultura i Educació, immediatament després de ses eleccions, perquè no en vaig ser mai comptable ni tresorer (de s'Ajuntament), i per tant no som competent per jutjar sa idoneïtat de sa creació de sa referida plaça. Però el que sí que sé és que després de s'acord de govern, en servei de Cultura, Educació i Participació Ciutadana (des d'ara CEiP) només hi havia una persona desenvolupant tasques administratives a jornada parcial i es regidor. Atès que es regidor no podia, per raons laborals, dedicar exclusivament sa seva jornada a fer feina a s'Ajuntament, s'acordà crear una plaça exclusivament per aquesta funció, i destinar-li el sou que el regidor deixava de percebre. Al marge d'aquest acord, naturalment, quedaven l'assitència a Plens, Juntes de Govern i altres òrgans de representació obligatòria. Per tant, s'ha d'entendre que el sou que percebia el coordinador de CEiP es nodria del que deixava de percebre el regidor renunciant a la seva dedicació. 3.- No és cert que el càrrec que jo vaig desenvolupar només es dediqués a Cultura. També assumíem Educació i Participació Ciutadana, que són àrees que també generen una quantitat de feina prou notable. 4.- Finalment, independentment de si era adequat o no crear sa plaça, que és un debat ja prou viu, pens, modèstia a part, que ses dues persones que vam estar fent feina com a coordinadors de CEiP a s'Ajuntament d'Alaior acreditàvem una preparació acadèmica i un bagatge professional adequats a ses funcions que s'esperava que assumíssim. Si més no, ses persones elegides acreditàvem competència i açò, certament, no sempre passa en política (tant en càrrecs electes com en d'altra naturalesa). Estic molt d'acord que ses persones que desevolupin una funció pública han de ser competents en sa matèria que han de gestionar. Siguin des partit que siguin, tenguin es càrrec que tenguin.

Valoración:12menosmas

Miquel Pérez
Hace más de 5 año

Què vol dir "265.000 euros calcula la oposición" Bé se deu sebre, que cobra l'equip de govern. Per què la periodista no ho comprova? Tampoc no diu la periodista cada quan es paguen aquests 265.000 euros. Deuen ser anuals, no?

Valoración:6menosmas

Jordi
Hace más de 5 año

Lo de la izquierda de Alaior es más que patético, es de paripe, el anterior cargo de confianza de Izquierda Unida cobraba 9 mil euros más que el actual, y no pasaba nada. El señor Llabrés cobrando 70 mil euros por ser Director General de Cooperación, el doble que la alcaldesa. No somos tontos! Trabajen un poco!

Valoración:10menosmas

didalet
Hace más de 5 año

Amb tot es carinyo del mon, aquest gent pixa fora test. En Sergi Nebot va a estar de càrrec de confiança den Portella quatre anys (es mateix partit que el Sr: Llabrés) amb es mateix maravellós procediment que ara els hi sembla tant obscur, i poc igualitari. Només es dedicava a sa àrea de cultura i crec que va fer una feina raonablement bona, si tenim en compte que tenia en Portella de Jefe. En qualsevol cas es càrrec de confiança de Esquerra Unida, es va contractar quant no hi havia doblers ni per pagar s'electricitat, i en lloc de redistribuir sa riquesa entre es poble es va decidir incrementar una plantilla que ja existía per ses mateixes funcions.

Valoración:14menosmas

El sobrino
Hace más de 5 año

Es que los del PP no aprenden, le tenían que haber pedido consejo a mi tía Carmena de Madrid de como se hacen estas cosas.

Valoración:-13menosmas

Maria
Hace más de 5 año

Quina caradura, o sigui que primer pujada de sous i ara enxufismo per tenir carnet del PP, aiii, què no tornaràs a repetir, no....

Valoración:4menosmas

PartidoComunista
Hace más de 5 año

Pensaba q estaba alegando contra la los fichajes de los cargos de confianza de Barcelona, Madrid , Cádiz, Valencia, Palma, pero no. No recordaba q a la izquierda se le perdona todo.

Valoración:-8menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2