El programa de Fiestas de Maó se ha presentado este lunes | Gemma Andreu

TW
18
Les festes de la Mare de Déu de Gràcia es pentinen i maquillen per celebrar els seus 125 anys. No hi ha grans canvis, però sí petites modificacions per enaltir un any tan especial, per una banda, i millorar l'operativitat, per l'altra. El canvi de govern Dalt la Sala es nota sobretot en què no hi ha concert estrella, ni activitats de fosquet associades al repartiment de menjar de franc. A canvi, els dies previs s'habiliten espais específics per als fillets a la Plaça Conquesta i per a les arts a ses Moreres.

El programa es va presentar oficialment ahir. La batlessa Conxa Juanola va destacar la voluntat de donar entitat a les festes en el seu 125 aniversari. El regidor de Festes, Héctor Pons, va explicar que l'equip de govern volia repensar els focs d'artifici, però no ha estat possible perquè ja s'ha comprat el material. Es faran dos dies. Va anunciar alguna possible sorpresa al cel nocturn. Un dels tres pregoners, Jesús Gomila, va anunciar també sorpreses, tot i que «encara no sabem del tot el que farem».

La qualcada compta amb 160 caixers inscrits (dos terços són homes). Al jaleo de dia 7 a la tarda està previst que en sortin 149, i 152 l'endemà al matí. Els més joves són nascuts al 2001 (Gemma Pons, Eric Rotger, Emma Benítez i Marta Mercadal) i el de més edat és Arturo Bagur (1948). Pons va comentar que el volum de la qualcada és un tema que s'haurà d'estudiara amb els propis caixers, ja que el creixement de les peticions és constant. Una primera mesura és que enguany hi ha manco convidats, només 17. «S'ha de trobar un equilibri», va comentar Juanola.