Festes de Gràcia 2015

Maó inicia el compte enrere per a les festes sense grans canvis

Les festes es presenten amb 160 caixers inscrits i manco convidats per no massificar la qualcada, ja al límit

| |

Valorar:
El programa de Fiestas de Maó se ha presentado este lunes

El programa de Fiestas de Maó se ha presentado este lunes

Gemma Andreu
Les festes de la Mare de Déu de Gràcia es pentinen i maquillen per celebrar els seus 125 anys. No hi ha grans canvis, però sí petites modificacions per enaltir un any tan especial, per una banda, i millorar l'operativitat, per l'altra. El canvi de govern Dalt la Sala es nota sobretot en què no hi ha concert estrella, ni activitats de fosquet associades al repartiment de menjar de franc. A canvi, els dies previs s'habiliten espais específics per als fillets a la Plaça Conquesta i per a les arts  a ses Moreres.

El programa es va presentar oficialment ahir. La batlessa Conxa Juanola va destacar la voluntat de donar entitat a les festes en el seu 125 aniversari. El regidor de Festes, Héctor Pons, va explicar que l'equip de govern volia repensar els focs d'artifici, però no ha estat possible perquè ja s'ha comprat el material. Es faran dos dies. Va anunciar alguna possible sorpresa al cel nocturn. Un dels tres pregoners, Jesús Gomila, va anunciar també sorpreses, tot i que «encara no sabem del tot el que farem».

La qualcada compta amb 160 caixers inscrits (dos terços són homes). Al jaleo de dia 7 a la tarda està previst que en sortin 149, i 152 l'endemà al matí. Els més joves són nascuts al 2001 (Gemma Pons, Eric Rotger, Emma Benítez i Marta Mercadal) i el de més edat és Arturo Bagur (1948). Pons va comentar que el volum de la qualcada és un tema que s'haurà d'estudiara amb els propis caixers, ja que el creixement de les peticions és constant. Una primera mesura és que enguany hi ha manco convidats, només 17. «S'ha de trobar un equilibri», va comentar Juanola.


Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

Cutres
Hace más de 5 año

De gràcia en tenen ben poca. Per no dir gens.

Valoración:1menosmas

Per en Plàcid
Hace más de 5 año

Que sempre s'ha dit.....es mentida. Totes ses festes - per populars que siguin - tenen un origen i una base religiosa. Fins i tot ses mes paganes, s'ajustan a es calendari liturgic i as santoral. Nomes faltaria que ara, per una lleugera interpretacio teva, ho haguessim de camviar. S'ignorancia es molt atrevida!!.

Valoración:5menosmas

Prim12
Hace más de 5 año

Plàcid, las fiestas de Mahón son las de la Mare de Deu de Gracia, te guste o no. Es mas, todas las fiestas de los pueblos de Menorca llevan nombres de santos y tienen base religiosa. Es así, y que conste que no soy creyente, pero las cosas son como son y deben respetarse. De seguir así, en Sant Joan no se hará la misa en la ermita de Sant Joan, o no se celebrarán las misas de caixers, o las completes. sería absurdo.

Valoración:11menosmas

Caixer recasat
Hace más de 5 año

Si no vaig errat veig que a nes programa de festes no surt per res es tema de s'aigo-ros (és un lapsus d'imprenta?) me sembla molt greu.També era una pífia repartir-lo es dissabte de festes matí abans de començar sa festa en sí. Ara açò sí, es ball de sa samba (que no te res de menorquí ni de tradició ni típic) que no falti dins es programa de festes. Ai ai ai maonesos! ! !

Valoración:-14menosmas

Plàcid
Hace más de 5 año

Si al final haurem que posar: Fiestas de la Madre de Dios i Virgen de Gràcia. Quan tota la vida s'havia dit Festes de Gràcia ; per Gràcia ; després de Gràcia ,en haver passat festes ; enguany per Gràcia no venen es "xoques".Sa festa és de TOTS no solament des creients d'una religió.

Valoración:-16menosmas

Ullastre
Hace más de 5 año

Ya están otra vez los ultrafachas intentando meter cizaña en las fiestas de Gracia de Maó. ¿Es que no sabéis disfrutar de las fiestas sin tener que meteros con el idioma? Dejad que los vecinos disfrutemos de nuestras fiestas a nuestra manera. Si no te gusta "Es Mahón" canta "Un senyor damunt un ruc" y ya está. Si no te gustan las fiestas en menorquín las disfrutas en castellano. ¡Ya está bien! ¿Tan amargados estáis que queréis amargarnos a los demás?. Una recomendación: no bebáis tanta pomada que luego escribís lo que escribís.

Valoración:-9menosmas

Bing
Hace más de 5 año

I aquest any no hi haurà pregó alternatiu? Ahi, no!! Que governen ells!!

Valoración:13menosmas

bop esponja
Hace más de 5 año

conchaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!,,, mus mataras de fam , ni paella , ni barbacoa , ni pizza, ni tarta ... aso si pinyeta pinyol a sa plaçeta colon . fantastic , molt bones festes de NUESTRA SEÑORA DE GRACIA

Valoración:18menosmas

Lerele
Hace más de 5 año

Con tanto caixer, solamente que hubieran invitado a alguno ya hubiese quedado la presentacion mas animada. Entre el cartel que parece muy triste y la presentacion del programa que tampoco fue la alegria de la huerta por lo que parece las fiestas de la Mare de Deu de Gracia tendran de todo menos gracia.

Valoración:3menosmas

Programa equivocat
Hace más de 5 año

Esper que l'any que ve treguin d'es programa de festes s'atípica samba que res té que veure amb ses festes tradicionals de Menorca.

Valoración:3menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2