Beure, menjar i música. La cita ferrerienca té de tot, cervesa artesana menorquina, propostes gastronòmiques i música tant el matí com el vespre | David Arquimbau

TW
2

La cervesa artesana de Menorca és la protagonista a Ferreries, on des d'ahir i fins demà es celebra la primera Oktoberfest del municipi. Un esdeveniment que confirma la implantació d'una celebració d'origen alemany, que els darrers anys s'ha començat a organitzar a municipis com Maó o Sant Climent, i que incorpora progressivament a altres localitats.

Aquesta iniciativa és de l'Arrosseria del Convent de Sant Climent i ha rebut l'estaló de l'Ajuntament ferrerienc i també de diversos bars i restaurants de la localitat, que complementen la proposta amb menús gastronòmics per a l'ocasió.

Durant el primer dia l'afluència de gent va ser constant, especialment el migdia i el vespre. Almenys aquest era el balanç que en feia Vicenç Vila, promotor de la idea, qui valorava positivament la bona rebuda de la seva cervesa, la Grahame Pearce, una artesana i tradicional cervesa que «té un públic molt fidel que s'ha atracat fins aquí» aprofitant l'avinentesa.

Però no només això, ja que aquesta fira de la cervesa serveix per donar a conèixer un producte totalment artesanal i sense additius ni conservants, seguint les directrius de la Llei de Puresa alemanya, la Reinheitsgebot, vigent des de 1516.

L'Oktoberfest ve acompanyada d'una sèrie d'actuacions. Ahir vespre hi van ser Baseless, que tornarà avui dematí en versió acústica, i demà matí hi actuarà Copi the Lonesome Cowboy. També hi haurà participat Soundtwo.

I quant al complement gastronòmic, hi participen Rias Baixas, Nou Vimpi, Loar, Liorna, Bar Ferre, Feymar, Cafè Balear i Gurea. La fira torna a obrir avui, en d'11 a 16 i de 18.30 a 0 hores, i demà ho farà fins a les 15.30 hores.