TW
1

«Moments de gran eufòria» són els que acaba de viure Damià Coll, una vegada completada la seva major gesta personal, creuar a peu els Pirineus, des d'Irún a la costa de Girona. O el que és el mateix, la Ruta Transpirinenca (GR11), 850 kilòmetres per camins d'alta muntanya, en solitari, sense més companyia que els propis pensaments i el silenci de les muntanyes.

L'aventura d'aquest ferrerienc va començar la tardor de 2013, després de superar una malaltia, un fet que «me va donar coratge» per realitzar aquesta travessia, recorda. Va ser així com a primers d'octubre Damià Coll es va llençar a l'aventura. Va estudiar la ruta i va viatjar a Irún, disposat a recórrer aquest camí que creua els Pirineus.

El trajecte no va ser fàcil. De fet, confessa que «no hi anava gaire preparat, no duia GPS, havia d'anar cercant les senyals blanques i vermelles que indiquen la ruta». I ho va passar malament. «Dalt la muntanya, les boires despistaven molt», enmig d'un terreny «ben pelat, sense vegetació», i amb «trams amb desnivells brutals».

[Lea la noticia completa en la edición impresa o en Kiosko y Más o My News]