Meravelles vistes des del cel

El català Marc Caballero, veí de Fornells durant els mesos d’estiu, explora l’Illa des de l’aire i ho mostra al seu web

|

Valorar:

Amb només 22 anys, Marc Caballero acaba de posar en funcionament un portal web dedicat a Menorca i els seus paisatges. Una pàgina amb què pretén reunir imatges dels paratges més especials de l'Illa, aportades per ell mateix i també per tothom qui ho desitgi, conformant un lloc de trobada molt particular.

Aquesta pàgina és descubremenorca.net, on, per començar, Caballero ha penjat un vídeo editat amb imatges filmades amb el seu dron, un aparell que permet panoràmiques ben espectaculars, a vista d'ocell.

Marc Caballero està molt vinculat a Fornells, d'on ja fa 40 anys que la seva família és habitual. De fet, aquí hi té el seu padrí, Enric Garriga 'Teti'. Tal vegada per això, la badia del nord de l'Illa és un dels racons que aquest jove, llicenciat en Mitjans Audiovisuals per la Universitat Politècnica de Catalunya, mostra des del cel, oferint una perspectiva diferent a l'habitual.

Ha estat aquest estiu quan aquest veí de Premià de Dalt s'ha introduït en el món dels drons, dedicant un parell de setmanes a fer gravacions. «Cada dia sortia a les 6 del matí per anar a gravar diferents indrets, per buscar la Menorca més salvatge, la més natural». Així, de fet, va aprofitar dies de mal temps per anar a Cala Mitjana i mostrar com les ones colpegen les roques i com la mar es menja l'arena a primera hora del matí. «Vull plasmar l'Illa així perquè és com jo la sent, tal vegada perquè estic acostumat als vents del nord», diu.

Quant al web, l'entén com un blog a mode de «comunitat, perquè la gent hi pugui aportar, publicant entrades sobre els seus racons preferits, els més amagats, els més especials».

Aquest primer vídeo que ha elaborat dura prop de dos minuts i mig i a més de les imatges, compta amb una banda sonora amb llicència Creative Commons.

Així, està previst que l'audiovisual s'emeti la propera setmana al programa «Espai terra», de TV3. L'audiovisual l'ha fet amb un dron que va adquirir fa només uns mesos i que no supera els 2 quilos de pes.

Compta amb una càmera que grava en qualitat 4K, i permet maniobrar l'aparell fins a 400 metres d'alçada, tot i que, segons explica, seguint la normativa vigent només l'enlaira fins un centenar de metres.

Les imatges que capta el dron les pot visualitzar l'operador des de terra, gràcies a una aplicació i un sistema de radiofreqüències. És així com Marc Caballero ha anat enregistrant nombrosos indrets, el primer de futurs audiovisuals d'aquest amant de la imatge i de Menorca.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Joan
Hace más de 5 año

Hi ha un gran problema amb la regulació de l'espai aeri i els drones. Segons la lesgislació si algú denúncia aquest al·lot hauria de pagar una multa... és el que hi ha.

Valoración:menosmas

Fernando
Hace más de 5 año

Y yo me pregunto... que empresa operadora de drones autorizada por AESA da cobertura legal a este video? este señor tiene la titulación de piloto de drones y es empresa autorizada para ello? En la pagina web oficial de AESA no figura su nombre en la lista de autorizados. La normativa así lo exige. De eso no informáis? un video de estas características es comercial y más si se va a emitir según decís en TV Un video bonito? si, pero presuntamente ilegal Saludos

Valoración:4menosmas

Joana
Hace más de 5 año

Preciosas imágenes para AESA que dará buen uso de ellas.

Valoración:1menosmas

Roldini
Hace más de 5 año

Enhorabona amig meu! Tot el que et faci falta ja saps on trobarme! Ets un gran amig, gran fotograf, ballari i sobretot amant de sa nostra Illa de Menorca!

Valoración:1menosmas

SENTIDO COMÚN
Hace más de 5 año

Enhorabuena señor Caballero. Unas bellas imágenes de nuestra incomparable isla, Un gusto exquisito. Merece la pena verlas en cámara lenta, para que duren mas tiempo.

Valoración:9menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1