Primers auxilis també infantils

Una trentena de pares de l’Escoleta Ses Canaletes de Sant Lluís han après aspectes bàsics i imprescindibles en cas d’emergència

|

Valorar:
preload
Pares i mares van aprendre com actuar amb els nadons, tenint en compte la fragilitat dels seus cossos

Pares i mares van aprendre com actuar amb els nadons, tenint en compte la fragilitat dels seus cossos

29-01-2016 | Gemma Andreu

Com s'ha d'actuar en cas que un fillet perdi la consciència? I què s'ha de fer si s'envia qualque objecte que el deixa sense respiració? El mètode de reanimació és igual per a un nadó i per a un adult?

Aquestes són només algunes de les qüestions que es van respondre aquest divendres, a la xerrada-taller organitzada des de l'Escola Infantil Ses Canaletes, de Sant Lluís, amb l'objectiu que els pares disposin d'algunes eines bàsiques en cas de produir-se una emergència.

La iniciativa va obtenir una bona resposta. Una trentena de pares van assistir a aquesta sessió que es va fer a les instal·lacions del CEIP Sant Lluís, per qüestions d'espai.

Allà, un dels metges del 061 a Menorca, Josep Llorca, acompanyat dels tècnics en emergències sanitàries Jordi Mier i Sergi Ribas, van ser els encarregats d'oferir una sèrie d'explicacions, tant teòriques com pràctiques.


Calma i acció

Josep Llorca explica que aquestes sessions tenen una doble utilitat, per una banda, mostrar els procediments a seguir en cas d'incidència, i per l'altra, conscienciar que el ciutadà, que és qui es troba amb l'accidentat, juga un paper fonamental mentre no arriben els serveis mèdics. Un exemple són «els cinc minuts que el cervell pot estar sense rebre sang, si se superen, hi pot haver danys irreversibles».

Els pares assistents estaven interessats en saber com s'ha d'actuar davant d'una emergència. Aquestes sessions es valoren de forma «molt positiva», ja que «és molt necessari tenir coneixement del que es pot fer amb un infant», deia Toñi Fuxà. I Siso Seguí ho veu útil «si te trobes amb una situació compromesa».

En la mateixa línia Adrián Arce, pare d'un fillet de tres anys, manifestava no haver-se trobat mai davant cap situació així, però també ho veu molt necessari «per saber com reaccionar».

El metge va incidir en què el primer que s'ha de fer davant d'un fet traumàtic és no tenir por de fer mal al ferit. «L'important és saber que si no actues, aquella persona pot morir», encara que això no implica actuar de qualsevol manera.
Va ser així com Llorca va explicar les situacions reals més habituals, no només amb infants, també amb adults, apuntant les particularitats en cada cas, i els protocols d'actuació a seguir. Així, va parlar de les pèrdues de consciència, d'obstruccions de vies respiratòries, d'aturades cardiorespiratòries, casos d'anafilaxi o crisis asmàtiques.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

vidaca
Hace más de 3 año

Muy bien por los organizadores, muy buena iniciativa.

Valoración:3menosmas

Yo
Hace más de 3 año

Yo creo que tendría que ser una materia obligatoria en los colegios,si todos supiéramos un poco de primeros auxilios, es caso necesario ,se podría ayudar a mucha gente.Que triste tiene que ser que se muera alguien por no saber actuar en caso necesario.

Valoración:14menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1