Marga Abril i Biel Marqués, fills dels homenatjats, van recollir les plaques que lliurà el Consistori | Gemma Andreu

TW
3

Emotiu homenatge és el que van retre anit el poble des Castell i tota Menorca a dues figures emblemàtiques del món de la cançó, els desapareguts en Biel i en Curro des Cau. Va ser enmig d'un gran ambient, el que s'aplegà a la carpa de la Plaça Esplanada, on s'hi reuniren uns quants centenars de persones que van fer petit l'espai.

L'ambient musical es palpava una bona estona abans que comencés l'acte. A les vuit les portes ja eren obertes i moltes de les cadires ja estaven ocupades. A fora del recinte, un bon nombre de músics, molts amb guitarres i, fins i tot, qualque acordió a l'esquena, començaven a animar la nit, deixant entreveure que s'apropava una gran vetllada musical, en record a dues persones que han deixat una empremta inesborrable a l'Illa.

Mentre anava arribant la gent, a la pantalla instal·lada a l'escenari s'hi anaren projectant imatges per fer un repàs a la història des Cau, l'emblemàtic racó musical gestat a Cala Corb per Juan Abril (en Curro) i Biel Marqués.

Faltaven pocs minuts per les nou quan l'actual propietari des Cau, David Serra, va pujar a l'escenari per encetar la vetllada amb una primera cançó, «Poble», de Tòful Mus i Josep Bastons.

Poc després, l'Ajuntament, com a organitzador de l'esdeveniment, representat en les figures del batle Lluís Camps i de la regidora de Cultura Begoña Mercadal, va lliurar a les famílies dels homenatjats sengles plaques en record dels dos personatges que tant bones estones i tant de renom donaren as Castell amb el seu Cau. Era una mostra d'agraïment de tot el poble, per convertir Cala Corb en punt de trobada obligada per a tot amant de la bona música i de la bona companyia. A partir d'aquell moment, les cançons es succeïren a l'escenari, amb intervencions d'un bon nombre de músics i companys de batalles d'en Biel i en Curro. Entre aquests, a mode d'exemple, els germans Annabel i Joan Carles Villalonga, Bep Ferro, Pedro Ceguet o Joan León, entre molts altres.