Es Cau reviu les vetllades amb en Curro i en Biel

Nit d’homenatge per a dues figures que van fer de Cala Corb un referent musical a l’Illa

|

Valorar:
preload
Marga Abril i Biel Marqués, fills dels homenatjats, van recollir les plaques que lliurà el Consistori

Marga Abril i Biel Marqués, fills dels homenatjats, van recollir les plaques que lliurà el Consistori

Gemma Andreu

Emotiu homenatge és el que van retre anit el poble des Castell i tota Menorca a dues figures emblemàtiques del món de la cançó, els desapareguts en Biel i en Curro des Cau. Va ser enmig d'un gran ambient, el que s'aplegà a la carpa de la Plaça Esplanada, on s'hi reuniren uns quants centenars de persones que van fer petit l'espai.

L'ambient musical es palpava una bona estona abans que comencés l'acte. A les vuit les portes ja eren obertes i moltes de les cadires ja estaven ocupades. A fora del recinte, un bon nombre de músics, molts amb guitarres i, fins i tot, qualque acordió a l'esquena, començaven a animar la nit, deixant entreveure que s'apropava una gran vetllada musical, en record a dues persones que han deixat una empremta inesborrable a l'Illa.

Mentre anava arribant la gent, a la pantalla instal·lada a l'escenari s'hi anaren projectant imatges per fer un repàs a la història des Cau, l'emblemàtic racó musical gestat a Cala Corb per Juan Abril (en Curro) i Biel Marqués.

Faltaven pocs minuts per les nou quan l'actual propietari des Cau, David Serra, va pujar a l'escenari per encetar la vetllada amb una primera cançó, «Poble», de Tòful Mus i Josep Bastons.

Poc després, l'Ajuntament, com a organitzador de l'esdeveniment, representat en les figures del batle Lluís Camps i de la regidora de Cultura Begoña Mercadal, va lliurar a les famílies dels homenatjats sengles plaques en record dels dos personatges que tant bones estones i tant de renom donaren as Castell amb el seu Cau. Era una mostra d'agraïment de tot el poble, per convertir Cala Corb en punt de trobada obligada per a tot amant de la bona música i de la bona companyia. A partir d'aquell moment, les cançons es succeïren a l'escenari, amb intervencions d'un bon nombre de músics i companys de batalles d'en Biel i en Curro. Entre aquests, a mode d'exemple, els germans Annabel i Joan Carles Villalonga, Bep Ferro, Pedro Ceguet o Joan León, entre molts altres.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Glorios Sant Jaume tres
Hace más de 4 año

Es verdad que Nito es Curru hace muy poco que fallecio,pero los homenajes cuando son tan merecidos se tienen que hacer en vida,en cuanto a la asistencia a las veladas des cau de gente del pueblo, te pongas como te pongas siempre fuerón minoritarias esto lo decia el bueno des Curro,claro que bajaba alguien ¡faltaria mas¡pero solo con la gente des Castell lo tendriamos claro (palabras de Biel)para terminar no se trata de poner pegas a nada aún que bien mirado veo un transfondo politico en este merecido homenaje..

Valoración:2menosmas

Glorios sant Jaume
Hace más de 4 año

Que la gente de Es Castell no bajaba as Cau!!!??? Pero tu de donde sales? Poco has ido tu al Cau. Y lo de tardío.... Es curru no hace ni un mes que falleció!! Siempre poniendo pegas a todo.

Valoración:26menosmas

Sant Jaume Glorios
Hace más de 4 año

Homenaje muy merecido lleno de recuerdos y nostalgia,para ponerle un poco de agua al vino mencioraré que los clientes Des Castell bajaban en contadas ocasiones a Cala Corb,en verano especialmente se llenaba de turistas nacionales procedentes de Catalunya y demas lugares de la peninsula y sobre todo la gente que venia de Mahón,resumiendo homenaje merecido pero un poco tardio.

Valoración:-20menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1