El bartender i els xefs participants, ahir, a la plaça des Peix. | Gemma Andreu

TW
4

Peccata Minuta torna aquest dilluns dia 19 a la plaça des Peix de Ciutadella, a partir de les 21 hores, amb un menú selecte i d'edició limitada que només es pot adquirir on line per a un màxim de 200 persones. L'edició que organitza Chefs(in), amb el suport del Consell i l'Ajuntament, repeteix ubicació al Mercat des Peix després de l'èxit de l'any passat.

En aquesta ocasió cuinaran en directe els xefs Sílvia Anglada, Joan Bagur, Mateo Bocchia, Oscar Torrens, Víctor Ballo i Tomàs Cano i el bartender Joan Canals. La proposta és un sopar tancat, maridat amb vi de Binifadet, on el comensals podran trobar des d'un còctel d'aperitiu, a plats de peix, plats de carn i unes postres exòtiques. Tot això seguint la filosofia que intenta promoure Chefs(in): el contacte entre els productes locals i els millors xefs. Per exemple, un dels plats serà carn de vedella ecològica que farà Sílvia Anglada, del Tast de na Sílvia, amb uns bunyols de pera i formatge de Menorca.

Miquel Àngel Barrios, director de Chefs(in), agrupació i marca de qualitat dels xefs que fan alta cuina a les Balears, explica que Peccata Minuta és un esdeviment perquè les Illes es converteixein en destinació gastronòmica. «Repetim a la plaça des Peix perquè per a nosaltres els mercats són el punt de connexió entre la matèria primera i el comensal», explica. Amb aquesta idea es repeteix l'enfoc, en què els xefs cuinaran plats d'alta cuina en directe i els participants podran compartir l'experiència. Els interessats en participar han de fer la reserva a través de la web de Chefs(in).