Conxa Juanola rep la batlessa de Badalona amb un glosat | Javier Coll

TW
19

Les «Dotze hores de cançó improvisada» han duit a Maó prop d'un centenar d'oradors de les diferents modalitats que es practiquen arreu de les terres de parla catalana. Una cita que itinera cada any i que ha tornat a l'Illa sis anys després d'haver-se celebrat a Ferreries, tot demostrant que el món de la glosa gaudeix de bona salut.

Després de la conferència inaugural de divendres a càrrec de Joan López Casasnovas, l'activitat es va reprendre aquest dissabte dematí, amb una batucada i, al migdia, l'inici d'aquestes dotze hores de glosat, amb un acte a la Plaça Constitució.

La batlessa de la ciutat, Conxa Juanola, va donar la benvinguda als participants i a la seva homòloga de Badalona. I ho va fer amb una glosa: «(...) Ho voldria celebrar / sou gent amb molta agudesa / la paraula feis vibrar / i amb la rima feis vibrar (...)». Així mateix, la batlessa de Maó va destacar les coses en comú que tenen amb la ciutat barcelonina i amb «la nova manera de fer política que representa».

Durant la seva intervenció, Juanola va manifestar la satisfacció de Maó per reunir un col·lectiu que «treballa en la recuperació de les tradicions i, sobretot, de la tradició oral».

Des de l'associació organitzadora de la trobada, Soca de Mots, el seu president, Moisès Coll, va recordar que l'esdeveniment suposa reunir glosadors, però també exponents de les corrandes, els garrotins o les albades.

Després de l'acte matinal es va celebrar un dinar al Claustre del Carme, i després, es va fer un «correbars» per sis locals del centre que han volgut col·laborar amb l'encontre, i contribuint a un capvespre ben animat i ric de versos improvisats entre els assistents.

Ja el vespre, al Claustre del Carme s'hi va fer una torrada organitzada per l'Associació de Veïns Molí des Pla, que va donar pas a una mostra de glosat i, ja acabades les dotze hores d'improvisacions, a un concert al Bar Ars per acomiadar la trobada de la millor manera.