No hi van faltar els expositors amb formatges de tot tipus, i també embotits tradicionals | Josep Bagur Gomila

TW
0

El poble des Migjorn Gran es va convertir en centre neuràlgic de l'activitat formatgera de l'Illa, gràcies a la primera Fira del Formatge de Menorca celebrada durant aquest diumenge, amb un extens programa d'activitats per posar de relleu «un producte prou important com per tenir una fira».

I és que, segons la regidora de Dinamització, Mar Ameller, aquest era l'objectiu de la iniciativa, una finalitat compartida amb el de generar moviment al municipi, per posar també èmfasi en el comerç local.

El programa va incloure des de demostracions de formatjar, a tallers de cuina per a petits, passant per demostracions de cuina amb Victor Lidón i l'associació Fra Roger, o per una sessió de maridatge de vi i formatge, en la que s'oferiren quatre propostes de plats amb quatre de vins que hi casen bé. A mode d'exemple es va proposar una greixera de sobrassada, combinada amb un vi blanc de Menorca.

La fira va comptar també amb dues convidades d'excepció, dues vaques vermelles menorquines que van ser punt d'atracció, especialment per als més petits.

La jornada es va completar amb dues actuacions musicals. El migdia va ser el torn de Blue Jays, davant La Palmera, i el capvespre, de l'Orquestra Huracán, amb un concert que va servir per tancar la fira.