Crema de colflor amb xips de carxofa

TW
0

Colflor i carxofa. Aquests són els dos ingredients  bàsics que formen la recepta proposada per l'associació Fra Roger per aquest mes de maig. L'entitat, amb el patrocini del Departament de Projecció Econòmica del Consell, continua amb el cicle "12 mesos, 12 mossos", amb el que pretenen recuperar i divulgar la gastromomia menorquina. Aquest mes es compa amb la col·laboració del xef del restarant d'Alcaufar Vell, Victor Bayo.

Crema de colflor amb xips de carxofa

Ingredients (per a 2 persones):

Noticias relacionadas

500 gr. de colflor
200 ml. oli d'oliva extra verge
2 carxofes
100 gr. de xulla
1 all
Julivert
Pebre negre
Sal
Romaní
Fulles de salvia (per decorar)
 
Elaboració:
 
Començarem llevant la pell a la xulla i llavors la posem a confitar al forn amb oli d'oliva, un all, tres grans de pebre, una branca de romaní i una mica de sal, durant 3 hores a 120ºC. Mentrestant anirem preparant la resta d'ingredients. En primer lloc tallarem la colflor en 4 parts, li llevarem la part més dura del tronc i la bullirem durant 12 minuts aproximadament.

Mentre la colflor bull elaborarem un oli de julivert amb l'ajut d'un robot de cuina. Picarem un grapat de julivert amb oli d'oliva extra verge i llavors el colarem per deixar-lo ben fi. Acte seguit pelarem les carxofes fins a deixar només el cor. Les partirem per la meitat i llevarem la part de l'interior. Una de les meitats la dividirem en 4 parts i les posarem a confitar en una paella amb oli a temperatura baixa. Quan l'oli comenci l'ebullició les treurem. L'altra meitat la tallarem a làmines molt fines i les fregirem en oli molt calent, per deshidratar-les i aconseguir unes xips cruixents.

Un cop la colflor estigui bullida la capolarem amb oli d'oliva i una mica de sal amb un robot de cuina, durant 2 minuts aproximadament. Per 500 gr. de colflor hi posarem uns 75 ml d'oli. Quan la xulla estigui cuita la deixarem refredar (si cal, a la nevera) i la tallarem a làmines que sofregirem lleugerament en una paella, amb una mica d'oli i sal. A l'hora d'emplatar primer posarem la crema de colflor i al seu voltant l'oli de julivert. A sobre hi col·locarem la carxofa confitada i les xips de carxofa. En darrer lloc uns bocins de xulla. Per decorar hi afegirem unes fulles salvia.
 
Bon profit.