Brindis, amb el seu preparador, en el moment de rebre el premi que el distingeix com el millor exemplar d’aquesta Fira del Cavall | Gemma Andreu

TW
1

Son Martorellet ha estat el gran vencedor del XXVI Concurs Morfològic del Cavall de Raça Menorquina, enduent-se els premis especials, no només en la categoria de millor cavall i millor euga, sinó també en la de millor poltre i millor pollina. A més, el centre hípic de Ferreries s'ha enduit uns altres tres guardons, els de millor ramaderia, millor criador i millor presentador, per a Enrique Barber.

L'edició de la XX Fira del Cavall Menorquí, que organitza l'Associació de Propietaris i Criadors de Cavalls de Raça Menorquina, ha tingut a la ramaderia ferrerienca com a gran protagonista, ja que s'ha fet amb set dels quinze premis especials. Així i tot , no ho ha tingut fàcil, ja que la resta d'exemplars han estat a un gran nivell, amb puntuacions també elevades. D'aquesta manera, el cavall subcampió ha estat Tibi, de Maria Carrasco, i l'euga que ha quedat en segona posició ha estat Zurrapa, del lloc de Binigaus Vell.

Quant als premis per seccions, en les de cavalls (II, IV, VI, VIII I X), els guanyadors han estat Fosc FB, de Binillobet; Ewing, de Miguel Ángel Torres; Dan'Up i Brindis, de Son Martorellet; i Tibi, de Maria Carrasco. I en femelles, en les seccions I, III, V, VII I IX, els primers premis han estat per a Firma Gsm, de Son Martorellet; Espumosa, de Yeguada Santa Galdana; Dulcinea GSM II, de Son Martorellet; Brillantina Linares, de Manuel Linares Ortiz; i Xipella, també de Son Martorellet.

En funcionalitat, la modalitat que evalua el nivell dels cavalls, ja sigui en doma clàssica o menorquina, han conformat el pòdium (cavalls de 4 i 5 anys) Boy de Son Morro, d'Antoni Marquès; Blade YCR, de Jaime Villalonga; i Calorós, de Binigarba. I en els animals de 6 o més anys, hi han estat Xifoner Tb, de Caterina Mingorance; Zinglo, de Bagur Marquès; i Zar, de Francisco Marquès.

La Fira del Cavall va tancar les seves portes aquest diumenge passades les tres del capvespre i amb molta calor, després del lliurament dels premis. Hi van ser diferents autoritats locals, insulars i autonòmiques, com la vicepresidenta del Consell, Susana Mora, el conseller balear de Medi Ambient, Vicenç Vidal, o la diputada i la senadora Àgueda Reynés i Juana Francis Pons.

Les joves Lorena Mercadal i Núria Juan, de Quadres Ca'n Siquiat, van fer un pas a dos, i un nombrós grup de genets, amb la música de la banda Cap de Fibló, va fer allò en què millor encaixen els cavalls menorquins, un jaleo.


Premis especials

Campió de la raça
Brindis GSM. Son Martorellet.

Campiona de la raça
Xipella SG. Son Martorellet.

Subcampió de la raça
Tibi. Maria Carrasco

Subcampiona de la raça
Zurrapa TB. Binigaus Vell SRM

Millor poltre
Dan'Up GSM. Son Martorellet

Millor pollina
Dulcinea GSM II. Son Martorellet

Millor ramaderia
Enrique Barber Carreras

Millor criador
Firma GSM. Son Martorellet

Millor euga de cria
Sonrisa GSM

Millor semental
Nai MJ. Sebastià Vidal

Millor presentador
Enrique Barber Carreras

Campió morfo-funcional
Xifoner TB. Caterina Mingorance Salord

Campió funcionalitat
Xifoner TB. Caterina Mingorance Salord

Campió jove moviment
Drac de Menorca. Bartolomé Martí Pelegrí

Campió adult moviment
Calorós. Binigarba SRM