La ‘Martí i Bella’ tilda de fraude de ley el interés general para Son Salomó

Presenta diversas «alegaciones preventivas» para que Ciutadella deniegue la licencia al parque

| |

Valorar:
preload
En este parque solar, ubicado en Punta Nati, conviven centenares de placas fotovoltaicas con un paisaje de gran valor etnológico

En este parque solar, ubicado en Punta Nati, conviven centenares de placas fotovoltaicas con un paisaje de gran valor etnológico y arquitectónico

19-07-2010

La Sociedad Histórico-Arqueológica Martí i Bella sigue empeñada en dar guerra hasta el final con el objetivo de paralizar la ampliación del parque solar de Son Salomó, ubicado en Punta Nati, una área reconocida de interés paisajístico. Recientemente ha hecho llegar al Ayuntamiento de Ciutadella una serie de «alegaciones preventivas», puesto que la tramitación del proyecto no se encuentra en fase de exposición pública, solicitando la denegación de la licencia del parque por parte del Consistorio «por no ser conforme a derecho».

Entre los motivos que esgrime para impedir la ampliación es que la declaración de interés general por parte del Consell «excede con creces de los propios fines y márgenes legales de la institución, encerrando un auténtico dislate y fraude de ley». Basan esta argumentación en la Ley de Suelo Rústico, por la que una planta fotovoltaica es una instalación prohibida en una área protegida como es el caso.


Lea la noticia completa en la edición impresa del 5 de marzo de 2017 o en Kiosko y Más o My News]Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 3

panxarotja
Hace un año

si no podem posar una planta fotovoltaica als voltants de faro Nati per raons estètiques, ja me direu a on el podem posar que tengui menys impacte... en aquest cas, val més ser sincers i reconeixe allò que diuen els americans, "not in my backyard" o sigui, que "no ho poseu al meu pati de darrera". Semble que mólts no volen asumir les molesties de produir una part petita de les energies que consumim, però això no és nou també va passar a Ferreries quan se volien fer els molins de vent dalt sant Pere...tots volem energia però no volem ses molesties de produir-la, és més fàcil ser ecologista de boca que asumir responsabilitats. A veure si sa solució per contentar tothom pot venir de s'eolica de grans profunditats que està evolucionant ràpidament. Podriem acabar posant un parc eòlic potent a 5 kilòmetres de Menorca.

Valoración:1menosmas

xumeu
Hace un año

Un famoso periodista acuño la frase " En Menorca quieren turismo sin turistas" y habria que añadir " Quieren renovables sin placas ni molinos"

Valoración:3menosmas

Klaus
Hace un año

Tengo una finca de 2.000.000 m2 a 1 km de Ciutadella, nada protegida. Sin problemas para placas. En Son Salomó primero sembraron muchos pinos. Todos murieron. Ahora placas.

Valoración:1menosmas

titi
Hace un año

Que se anule el parque, sigamos con la central de Mahón, que da mas "alimento" al cuerpo. Si ya tenemos la térmica, pars que queremos la solar, que enturbia el paisaje.

Valoración:1menosmas

Pep
Hace un año

Xec: demagogia en estat pur. Si no coneixes, com dius, el valor d' aquestes quatre tanques i ets capaç de donar lliçons de còm Menorca ha de salvar el món, una de dues: o ets part molt interessada en el tema (casi segur), o fas, com en Trump, de la ignorància la millor arma contra la racionalitat.

Valoración:-2menosmas

Xec
Hace un año

Per acabar, quan a les paraules del Sr Lopez Casasnoves que segons la associació a la carta al lector de l'edicio del diumenge també manifesta l'ús de combustibles fòssils...bé a Espanya arrossegam de fa molts anys i anys el famós déficit tarifari elèctric que no fa més que creixer i creixer...a nivel nacional en el context de macro economía si es fes una aposta per renovables de forma seriosa on es reduissin els costos d'explotació de forma considerable de les centrals amb fòssil amb l'ús de renovables es podría avançar considerablement amb la reducció de dit déficit. Segur que no existeix un plantejament econòmic - energètic per paliar d'una vegada per totes l'herència económica descomunal que esteim a punt de deixar als qui vindran després? Literalment NO m'HO CREC. La fórmula segur que existeix simplement no interessa.

Valoración:3menosmas

Xec
Hace un año

Per cert Pepito Grillo, aquí desconec la dada o any de la protecció d'aquests paratges (amb perdó de l'expressió pel davant dire 4 tanques per pasturar els bens de valor incalculable), dit any segur que ja fa molt i molt que es va reconeixer a nivel nacional o internacional en aquell moment o el context energètic del moment quin era? les plaques solar eren una idea al paper res més però crec que instal·lacions que es subjecten amb sistemes totalment desmontables sense intervenció 0 de formigó no son tan tan desastrosses com voleu fer creure a la gent. El context energètic i de polució i contaminació es verdaderament preocupant envers el context de fa 30 anys...crec que com illa podriem començar a cercar definitivament acords per a 30 anys vista...ja hauria de ser hora. No es veu una actitud de la Marti Bella a lluitar contra Madrid a desbloquejar l'impost al sol a apostar per l'autoconsum o alternatives en zones urbanes perque no abanderau aquesta via?

Valoración:15menosmas

Xec
Hace un año

Pepito Grillo et recoman que llegeixis la secció de cartes al lector de l'edició de Diumenge 5 de març, potser veuràs més clarament a que em refereixo. No soc jo qui confon la opinio pública sino ells mateixos....fent al·lusió a un periode de reflexió per seguir consumint combustibles fòssils així ho han publicat ells mateixos es dir la mateixa associació....en definitiva deplorable escoltar els vents que venen de l'Oest.

Valoración:12menosmas

Jove menorquí
Hace un año

És una llàstima que persones d'aqui no vegin què és bo per la seva illa i què no. Massa ignorància es respira...

Valoración:13menosmas

racional
Hace un año

Yo creo que el fraude es seguir hechando humos y seguirse enfrentando a la compatibilidad de lo eco-contemporáneo con nuestra historia. La sociedad Marti i Bella, a la que debo reconocer algunos de sus méritos, debiera flexibilizar su firmeza en una lucha que no beneficia a nadie.

Valoración:24menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 3