Sant Joan 2019

20.000 llaunes i bòtils reciclats per Sant Joan

L’agrupació ‘Per la mar viva’ va recollir 56,5 quilos de plàstic acumulat a la colàrsega del port

|

Valorar:
Llaunes de begudes i bòtils de plàstic replegats a vuit bosses industrials.

Llaunes de begudes i bòtils de plàstic replegats a vuit bosses industrials.

Retorna

Més de 20.000 llaunes i bòtils de plàstic i vidre van ser retornats durant la vigília de Sant Joan al punt habilitat a Ciutadella, en resposta a la crida de la plataforma Per Una Mar Sense Plàstic, i que promouen l’Ajuntament de Ciutadella i el Consell dins la campanya ‘Retorna’.

Per segon any consecutiu, l’experiència de retornar els envasos completament buits i sense taps, a canvi de rebre 10 cèntims, va despertar la consciència de la gent. Des de les 16 a les 22 hores del dia 23, i ahir, des de les 10 a les 20 hores, el punt de recollida va estar instal·lat a la Plaça dels Pins on es van reunir els residus en vuit bosses industrials. La gran quantitat de llaunes i ampolles retirades va motivar que el punt de recollida hagués de clausurar a la 1 perquè el pressupost de la campanya ja havia quedat esgotat.

També l’agrupació ‘Per la mar viva’, que encapçala el ciutadellenc Carlos Salord, va realitzar una ingent tasca durant el dia d’ahir recollint 56,5 quilos de plàstic acumulat a la colàrsega del port. Es van omplir un total de 13 bosses industrials, unes 500 ampolles de plàstic, i dues bosses industrials de gots de plàstic i d’un sol ús.

La xarxa instal·lada sota el pont va resultar fonamental per impedir que part dels residus acumulats anessin a parar a la mar.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

pedro
Hace más de 2 año

Buenas tardes, esta iniciativa esta MUY BIEN, Y LES FELICITO, pero han ido a pensar, en lo que seria si los feriantes también colaboraran, en lugar de mezclarlo todo, y de usar aceites mas que pasados, solo hay que pasar y ya se nota por el olor. Pidanles responsabilidades también de mantenimiento de Menorca. y a ver si entre todos, tiramos bien del carro y colaborando contaminamos menos.

Valoración:menosmas

Joan (DeCiutadella)
Hace más de 2 año

Tu (cadascú qui llegeix aquest comentari) ¿deixes brut a ca teva? Si a ca teva no ho fas, ¿perquè aquí sí? La festa són els cavalls i els actes que fan. La Qualcada és (o ha de ser) lo més important. Tot el demés, quan no hi ha ordre ni seny, sobra...

Valoración:0menosmas


Hace más de 2 año

És curiós: constantment em trob personal que esgrimeix la «Reserva de la Biosfera» per queixar-se de que una farola està apagada, una acera està rompuda o qualsevol tonteria superficial. En canvi, ningú bada boca per dir que la forma en que es viu Sant Joan és totalment incompatible amb una reserva de la biosfera. Sí, sí, el Protocol intacte en segles, d’acord, però el que fa la gent ha canviat radicalment i s’ha convertit en un despropòsit de residus. La massificació només ha multiplicat la part negativa, res de positiu. El dia de Sant Joanet fa vergonya veure com estan els contenidors del casc antic, desbordats, tot sense separar. Un caos que al Milà no poden destriar ni en un 10%.

Valoración:5menosmas

Ignasi
Hace más de 2 año

Molt bona iniciativa! L'enhorabona. Però s'ús des gots de PLÀSTIC DUR REUTILITZABLE per ses festes s'hauria d'imposar en quant a mesures i preus. Es vergonyós que vagis amb es teu got d'altres anys, i que per cobrar-te es ginet de 3 euros, agafin es got de plàstic/paper per fer sa MESURA per després TIRAR-LO...

Valoración:2menosmas

Caparrots
Hace más de 2 año

Sort que hem apliat sa reserva marina i tothom està molt content i que s'etiqueta postissa de q som reserva de sa biosfera farà q poguem seguir rebenant s'illa indestructible! jajajajajjajajaa sinò nosé com estariem! De moment i com deien es jatho...així tot va bé!

Valoración:0menosmas

paprika wurst
Hace más de 2 año

el problema es que San Joan està mal organitzat, tota sa energía es concentre en dos dies, no dona abast sa festa. Sant Joan está mal organitzat.

Valoración:-8menosmas

Realitat
Hace más de 2 año

Crec que el que seria realment ecologista seria cancel.lar unes festes que han desbordat la capacitat de la nostra Ciutat. La inciativa és molt bona i és molt d'agrair la bona voluntat d'aquesta gent, però no ens enganem, quants residus NO es van poder recolliri son a la mar??. Els milers de persones que venen de Mallorca i Barcelona no tenen cap respecte ni estimació pel nostre entorn, esteim sobrepassats, jo, com a ciutadellenc, ja no reconec ses meves festes...

Valoración:14menosmas

Ullastre
Hace más de 2 año

¿Y esos mallorquines no se podrían llevar su basura a su isla?

Valoración:7menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1