El bus a Favàritx ‘pincha’: solo lo han usado 68 personas al día este verano

Pierde un 30 % de usuarios, mientras el de Macarella sigue al alza y cierra agosto con 515 diarios

|

Valorar:
El éxito del autobús a Macarella, con más de 500 usuarios diarios en agosto, contrasta con la poca demanda en el de Favàritx.

El éxito del autobús a Macarella, con más de 500 usuarios diarios en agosto, contrasta con la poca demanda en el de Favàritx.

Josep Bagur Gomila

Si el verano pasado las playas y el faro de Favàritx sufrieron un drástico descenso de visitantes por el cierre del acceso a los vehículos privados, este año ha sido peor. En los meses de junio, julio y agosto se han vendido para el acceso alternativo en el servicio de autobús un total de 12.428 billetes entre idas y vueltas, lo que arroja un balance de 6.214 usuarios, no llega a 68 personas al día. El año pasado el número de billetes vendidos en esos tres meses fue muy superior, un total de 17.692, por lo que el servicio que presta Autos Fornells ha visto descender casi un 30 por ciento el número de viajeros en un año.

Hay que tener en cuenta que el año pasado, en el que se vivió la misma situación –acceso privado restringido y ausencia de aparcamiento–, durante el mes de junio se ofertaron seis frecuencias diarias (seis salidas desde Maó y otras seis desde Favàritx), sin embargo, al llegar la temporada alta, en julio y agosto, la programación se amplió a 13 frecuencias. En cambio, este verano, en el que se ha ido postergando la previsión de apertura del aparcamiento, el número de frecuencias se ha mantenido en seis durante todo el periodo.
Son datos aportados por la empresa de transporte y facilitados por el departamento de Movilidad del Consell, desde donde, ya entrado el mes de septiembre, todavía no tienen decidido si abrirán el aparcamiento provisional este verano o si lo dejarán para el siguiente.

A día de ayer todavía no habían recibido la licencia de obras para habilitar un espacio con capacidad para 200 vehículos en las cercanías de la barrera de acceso a la finca de Son Camamil·la, donde ahora se obliga a dar media vuelta a los vehículos que a pesar de las indicaciones siguen intentando llegar a la zona restringida.

En el otro lado de la moneda se encuentra el servicio de autobús para acceder a las playas de Macarella y Macarelleta. El servicio ha ido ganado usuarios mes a mes en relación al año pasado y agosto no ha sido una excepción. La empresa Autocares Torres ha vendido un total de 31.922 billetes, 879 más que el año pasado, lo que supone un incremento del 2,8 por ciento.

La gran mayoría de los mismos se han vendido por internet, un total de 17.278, mientras que presencialmente, en el kiosco de venta, se han comercializado 14.346. Muy minoritarios son los usuarios que compran el pase sobre el autobús. Por esa vía se han vendido solo 998 billetes. El número de usuarios diarios en agosto ha sido de 515, lo que contrasta con los casi 68 de Favàritx.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 3

Náucrates
Hace un año

Interessant debat aquest. Havia dit que ja em sembla bé que l'afluència s'autorreguli, ja sigui perquè no es vol pagar el bitllet de bus, o perquè no es pot aparcar a Maó. Ara afegiré una possible solució: si tan interessa que venguin turistes a Maó, que els posin un bus gratuït fins a Favàritx (finançat per l'impost turístic?), i que faci aturada a un aparcament a prop de l'accés a la carretera que hi condueix. Des d'allà un altre bus llançadera per recollir aquests visitants i aquells que venguin de fora de Maó, i dur-los fins a Favàritx. Ara bé, amb la limitació en el nombre de visitants que es desprengui d'un estudi seriós de capacitat de càrrega d'aquest lloc, més enllà del qual no es permeti l'accés. Qui matini més entrarà amb major probabilitat

Valoración:menosmas

,,,,,,,,,
Hace un año

No està tan malament.Son uns quans turismes menys.

Valoración:menosmas

Solucions n'hi ha
Hace un año

A 2000: No pots estar mes equivocat...no visc per res del turisme. Es més, com menos gent vengui mes tranquila estare a ses platges que anavem des de petits. Però haurem d'anar a altres pobles: anar a Alcalfar, Binibeca, Son Bou..perquè a Maó tenim sa meitat de platges inaccessibles tot s'estiu gràcies a aquest problema. Estic d'acord com proposen per aquí a poder anar amb cotxe fins alguna tanca aprop de Favaritx, i d'allà pagar 1 euro o algu aixi (al menos els residents!) per anar amb bus fins entrada a camí que va a platges. També visc bastant enfora d'estacio de busos i per deixar cotxe allà es un horror.

Valoración:2menosmas

Hectiria
Hace un año

Era de esperar la temporada ha, sido una muerda pinchada en un palo😒 gracias ajuntament

Valoración:6menosmas

2000
Hace un año

@INACCESIBILITAT I IMPOTENCIA.@idò:A veure si ho entenc.Demanau que posin totes les facilitats perquè vingui més turisme perquè clar viviu d´ell.Després us queixeu perquè no podeu anar a les platges(verges?) a l´agost o mai.Que potser no estar prou ben organitzat segurament que no,tot necessita el seu rodatge per anar afinant.Segurament voldrieu que tot Menorca fos un gran parking.A Formentera ho fan prou bé.

Valoración:-6menosmas

Idò
Hace un año

I qui ho paga això? Els residents que paguem els impostos,no? Jo he vist el bus varíes vegades amb 4 o 5 usuaris, això no contamina? He vist com amics que han estiuetjat a Menorca no entienien el servei, és a dir si entenien la preservació del medí però no entenien perquè no hi havia un parking habilitat més a prop com a Macarella, perquè havien d’anar fins a Mô i allà buscar-se la vida per aparcar perquè tot era zona blava, no entenien perquè l’últim bus sortia a les 19 i no podian veure sa posta de sol des del far o desde sa platja. Entenc la seva indignació perquè Menorca senyors no és barata pels turistes que fugen del tot inclós, perquè com a menorquí m’indigna que hem robin el meu lloc preferit, que no pugui disfrutar de cala presili o cala tortuga, que un estiu més hem senti estafat per un polítics que no saben fer la seva feina, per una empresa que s’omple les butxaques en nom de la preservació del medí, que hagi d’esperar a l’octubre o novembre com l’any passat per anar-hi.

Valoración:35menosmas

INACCESSIBILITAT I IMPOTENCIA
Hace un año

Estic totalment d'acord a voler protegir es paisatge i no massificar..Però soc maonesa i tenc 2 fillets i no puc evitar sentir que ses platges des meu poble estan SEGRESTADES i ses uniques opcions son pagar casi 30 euros per anar.hi tots a casa a veure-les..potser ho entendria s'agost..però fa pena veure que passen els estius i es fillets son de Maó i no han pogut nedar-hi mai.

Valoración:43menosmas

jxuc
Hace un año

Idò a jo me sembla que, tot i que hauria de ser superior, 68 persones són moltes persones. Suposa que almanco aquestes no agafan cotxo per anar cap allà i destrossar, perquè lo que fan es cotxos allà és destrossar, es paisatge. Es problema és que Favàritx no ho coneix ni Déu, mentre que Macarella apareix en totes ses revistes com sa millor platja d'Espanya i des Mediterrani. A s'hora de decidir, amb limitacions d'accés, tenen clar on anar es turistes.

Valoración:-22menosmas

jordi
Hace un año

jajajajajajajajaaj una pregunta, quines son les vostres fonts? em sembla increïble que no inclogueu a la noticia que enguany, a diferencia de l'any passat, una mitjana de 30 cotxes han aparcat a sobre la calçada( a sobre vol dir a sobre)...i ningú ha fet res. Com quan es podia accedir i a l'estiu hi havien més de 50 cotxes aparcats a la calçada i tampoc ningú va fer res( ni guardia civil, ni seprona, ni el parc ni el consel....i ara tenim el que tenim...un servei de vergonya, inútil i mal planificat. Entenc perfectament que per qualsevol persona que no sigui de maó se li fa pràcticament impossible poder anar a les platges de favaritx. Jo visc a la mateixa carretera de favaritx i porto 2 anys intentant que ens puguin facilitar l'accés als veïns i la resposta és que no podem tenir privilegis. i així anam. Mentrestant practicament ha acabat l'estiu i encara seran capaços de mantenir aquesta situació fins finals d'Octubre jajajajajajajajajajajajaj bones festes

Valoración:26menosmas

ex-sonbouer
Hace un año

Aparcar en Son Bou : ¡¡¡¡¡¡¡¡¡UNA VERGUENZA. En la playa mas turística y grande de la isla NO HAY UN APARCAMIENTO EN CONDICIONES¡¡¡¡¡¡¡¡¡

Valoración:25menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 3