El PP busca el apoyo expreso de Ciutadella al turismo de cruceros

|

Valorar:
preload
CIUTADELLA . CRUCEROS. El pasaje del crucero ¿Costa Victoria¿ pudo descender ayer a tierra

Imagen de archivo de un crucero fondeado en la bahía de Ciutadella

13-11-2019

El Partido Popular de Ciutadella pretende que el equipo de gobierno, formado por PSOE, PSM y Unidas Podemos, apoye expresamente «los efectos positivos que de forma objetiva genera el turismo de cruceros en cuanto a creación de riqueza, puestos de trabajo y posicionamiento turístico para Menorca».

La moción que se debatirá en el próximo pleno municipal llega en plena controversia sobre la conveniencia de seguir apostando por esta modalidad turística. En el caso de Menorca han sido las propias navieras las que han ido reduciendo las escalas, por lo que la polémica ha quedado en segundo plano respecto a Mallorca o Eivissa, si bien se ha cuestionado el consumo de agua y la gestión de los residuos de estos buques.

Duques de alba

La moción, registrada por el concejal Joan Benejam, también insta al Govern a encargar un informe técnico específico sobre los efectos positivos y negativos que genera el turismo de cruceros en cada uno de los puertos del archipiélago, así como a impulsar un plan estratégico junto al Consell para promover la llegada de más buques turísticos a Menorca o la construcción de puntos de amarre adicionales en el dique de Son Blanc para facilitar la llegada de cruceros de mayor eslora.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

toniMP
Hace 5 meses

tema important! Com a Venècia o Palma millor si milloren sa contaminació i s'impacte turista. Potser és diferent als mars des nord? Que aprop de terra camvien de combustible i contaminarien diferent? O que a Islàndia es turisme s'organitza més sostenible. Que la distribució de decisions, responsabilitats i bens són més socials, comunes i de respecte local. Però per tot el món, quan es bucs són lluny es controlen manco, i poden triar combustió barata. I amollen tantes partícules que creen esteles de niguls i afecten sa meteorologia i terra! Remesclat tot recorda sa ficció de Wall-e a un creuer d'evasió de contaminació i consum. Ajudar es lloc es molt simbòlic i saludable :-) Ànims

Valoración:2menosmas

cromapons
Hace 5 meses

Si volem que Menorca continui seguent una Reserva de la Biosfera, s'han de fer renuncies i la mès important es la dels creuers, que son la empresa turistica mès contaminant. Recolçar aixó que vol el PP seria prendre un camí equivocat, ja que ens duria a escenaris on cada cop vindrien mès creuers o sigui que cada cop Menorca i les seves aigües estarien mès contaminades. Millor recolçar industries mès netes, com s'està fent ja, aquesta es la bona direcció que farà que vingui turisme amb mes preferencia per la natura i per la sostenibilitat, que es el nostre actiu mès preciat.

Valoración:2menosmas

Aimuare
Hace 5 meses

Si aquesta gent tingués un poc de cultura i un poc de món... visc a Italia des de fa un parell d'anys i a prop de Venècia, on es turisme arriba amb creuers cada dia. Durant es dia no poden passar per es carrers principals de lo plens que van, histerisme.. i es fosquet a les 8 tothom cap a puesto, Venècia queda buida. En canvi hi ha puestos més originals que han mantingut tot com era, carreteres de 1 carril compartit, producte local i altissima qualitat... voltrus direu... en tost de mirar tant per es durus que mus poden deixar ets altres, mirau per es que podriem generar noltrus amb agricultura i industria, sense haver de dependre de onades de gent que venen a Menorca com qui anessin a nes circ

Valoración:6menosmas

Sempre els doblers. És que no n'hi ha res més?
Hace 5 meses

Quan no hi queden més valors que els econòmics es recolzen veritables barbaritats. I quina buidor: res més que mirar pels beneficis econòmics. Crec que els menorquins sabrem triar.

Valoración:-2menosmas

Agustin
Hace 5 meses

Todo lo que sea potenciar el turismo en Menorca me parece bien y mas tras la quiebra de Thomas Cook ya que es la fuente de ingresos de la mayoria de menorquines...

Valoración:11menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1