Sant Antoni 2020

Menorca fa visibles les seves arrels

Multitudinària processó dels Tres Tocs a Ciutadella per a rememorar la conquesta de l'Illa fa 733 anys

|

Valorar:
preload
Processó dels Tres Tocs de Ciutadella

Processó dels Tres Tocs de Ciutadella

Josep Bagur Gomila
Processó dels Tres Tocs de CiutadellaProcessó dels Tres Tocs de Ciutadella

Menorca ha tornat enrere en el temps un any més per rememorar la conquesta de l'Illa per part de les tropes del rei Alfons III l'any 1287. Durant el matí d'aquest divendres, Ciutadella ha estat l'escenari dels principals actes cívics i religiosos de Sant Antoni amb una massiva i participada processó dels Tres Tocs.

La celebració ha començat a les 11 amb la missa solemne a la Catedral, presidida pel bisbe Francesc Conesa, acompanyat pel clergat de l'illa.

Mentrestant, a l'exterior del temple, a la plaça, anava augmentant la concentració de gent que esperava amb expectació la sortida de la processó.

A les 12.16 la imatge de Sant Antoni, patró de Menorca, sortia de la porta de la Llum de la Catedral, duita per 4 persones. L'acompanyaven els músics de l'Agrupació Musical de Ciutadella, les autoritats eclesiàstiques, encapçalades pel bisbe Francesc Conesa; i els regidors de Ciutadella, amb la batlessa Joana Gomila, al capdavant i altres autoritats polítiques i civils de l'illa.

La regidora més jove de la corporació municipal, Noemí Camps, ha fet entrega del penó a la regidora Fàtima Anglada, qui, a dalt del cavall, ha estat la qui ha portat la bandera durant tot el recorregut de la processó. L'han acompanyat, també a cavall, els altres regidors Damià Moll i Antònia Taltavull.

La processó ha durat una mitja hora, durant el seu pas pel carrer d'Artutx, la plaça d'Artrutx i després enfilar per la Contramurada fins a la plaça de ses Palmeres.

Eren les 12.45 quan Noemí Camps ha protagonitzat els Tres Tocs picant el penó damunt la rajola de la Tau de la plaça. Uns tres tocs que s'han seguit amb un silenci molt respectuós, rememorant l'entrada de les tropes d'Alfons III davant la murada de Ciutadella.

La comitiva ha continuat després pel camí de Maó per tornar la imatge a la Catedral, mentre el clergat ha entonat el 'Te Deum'.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

joanmari65
Hace 7 meses

No sé a que raíces os referís. A la conquista aragonesa-catalana? Menorca ya tenía sus raíces. Ahora nos llega otra conquista, la del català estandar.

Valoración:3menosmas

MENORQUIN1
Hace 7 meses

Cuéntame lo que es y no lo que fue

Valoración:3menosmas

MENORQUIN1
Hace 7 meses

El 12 de abril de 1779, España y Francia renovaron el Tercer Pacto de Familia mediante el Tratado de Aranjuez, a raíz del cual la primera intervendría en la guerra de Independencia de los Estados Unidos junto a la segunda, que ya estaba inmersa en este conflicto contra Gran Bretaña. Uno de los puntos de dicho acuerdo establecía la cooperación militar de los dos reinos para la recuperación de la soberanía española sobre la isla de Menorca, que estaba ocupada por los británicos desde 1708, durante el transcurso de la Guerra de Sucesión Española y reconocida oficialmente como territorio bajo soberanía británica a raíz del Tratado de Utrecht de 1713. Algo no les funciona a los tres toques, seguro que lo que dicen ,no es por falta de inteligencia.- Yo reivindico mi billete de 500 euros que perdi o gaste

Valoración:-1menosmas

lamo xec de sullestrar
Hace 7 meses

I sobretot que servesqui per recordar que es nostros orígens i sa nostra llengo venan de molt mes antic que els paisos que mos volan impossar aquets que se inventan sa historia i normatlizan sesllengos.

Valoración:3menosmas

samir
Hace 7 meses

nada que celebrar..otra masacre barbara aragonesa catalana a la cultura pacifica islamica en la isla...

Valoración:-4menosmas

Visca Menorca
Hace 7 meses

Que casualidad en Catalunya tambien se celebra algo parecido als tres tocs,nos lo copian todo hasta el ochenta por ciento o mas de sa nostra llengua,son unos copiones,cuando se levantan dicen Bon Dia igual que nosotros, no me lo podia creer que teniendo el mar en medio se parezcan tanto a nosotros,en fin debe ser algo de magia.

Valoración:-1menosmas

Esperanza Villalonga Barber
Hace 7 meses

Seria molt polit que tota la gent fos vestida amb roba medieval,les botigues adornades amb escuts,tot referent a sa epoca de Alfons III,i podia també haver gent vestida de moros i cristians ,es que Ciutadella es una ciutat medieval de lo més polida.

Valoración:3menosmas

Rite
Hace 7 meses

Jo lo q me fot oi es que no toquin s'himne de espanya.. perque açoo?sii era lo mes polit de es tres tocs himne de espanya tocat per sa banda. VOOOOOOOOX

Valoración:1menosmas

Jesús
Hace 7 meses

Es legal vender productos alimentícios sin tapar, expuestos al público, sin número de registro sanitario, marca, lote,.... en plena via pública? Donde están los inspectores de Sanidad? Tan duros en otros establecimientos y tan blandos ante los politiquillos de turno! Ah que es fiesta! Ya veo.

Valoración:6menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1