Es Migjorn defenderá que el Camí de Binigaus es público

|

Valorar:
Marcha popular del año 2018 contra el cierre del camino.

Marcha popular del año 2018 contra el cierre del camino.

El Ayuntamiento de Es Migjorn Gran defenderá que el Camí de Binigaus es público y remarca que «el criterio del equipo de gobierno consiste en la defensa y reivindicación de la titularidad pública». Así se postula la alcaldesa Antònia Camps después de que el Defensor del Pueblo anunciara que iba a informar de la actitud «hostil» del Ayuntamiento por no contestar a cuatro requerimientos de información. Esta «falta de colaboración» manifestada por el Defensor del Pueblo llevaba a levantar dudas sobre el posicionamiento del equipo de gobierno en cuanto a esta titularidad.

Camps indica que el Ayuntamiento está ahora a la espera de que el Consell apruebe el catálogo de caminos públicos y así dice que lo ha comunicado a Francisco Fernández Marugán. Una vez el Ejecutivo insular lo haya aprobado, se elevará el documento al pleno municipal para su debate y aprobación. Y será entonces cuando se pronunciará sobre el reconocimiento de la titularidad pública. «Una vez adoptado el acuerdo plenario se remitirá a la institución del Defensor del Pueblo», agrega.

El Ayuntamiento niega actitud hostil o entorpecedora y se remite a dos escritos que el Consistorio le remitió en 2018. Pero, hay que puntualizar que estos documentos son anteriores a los cuatro requerimientos de Fernández Marugán y que no han sido respondidos. Fueron remitidos entre el 14 de febrero del 2019 y el 27 de enero de este año, después de una llamada telefónica.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Bernat Alzina
Hace 10 meses

Amb un poble submís i uns politics nefastos al poble... té sentit ser municipi i pagar als politics que poca cosa fan pel 50% dels habitants?. Migjorn no hauria de ser municipi, ni altres de Menorca

Valoración:menosmas

K-bildu
Hace 10 meses

Si és públic, que passi tothom; i si no ho és que quedi ben demostrat, i s'haurà acabat... o no, perquè si hi ha interès públic suficient, es podria expropiar, però només es pot expropiar si està demostrat que és particular/privat. Tanmateix si queda ben demostrat que és privat, després s'hauria de valorar si és una prioritat o no expropiar-lo, havent-hi com diuen alguns alternatives properes. Molt habitualment, i per tot arreu, "limbos jurídics" com aquest són aprofitats per tancar camins que en realitat són de titularitat pública, s'ha de fer el necessari perquè quedi aclarit.

Valoración:menosmas

Caminante
Hace 10 meses

K-bildu, qui diu que sigui public, perquè es Consell no diu res. De moment no figura en cap lloc que sigui public. Pero es igual si jo dic que es public es public. Probablement lo que aconseguireu és que asò acabi en es tribunals i igual que és Cami d'en Kent a Ferreries i no pugui passar ningú.

Valoración:-1menosmas

K-bildu
Hace 10 meses

Que hi ha camins alternatius? Que passen més enfora de ses cases...? Però quina poca vergonya!!! O sigui que un camí PÚBLIC, que és de TOTS, s'ha de privatitzar, sense contraprestació alguna, pel simple fet de passar aprop d'unes cases? I què vol dir, que quants habitants d'Es Migjorn ho demanen, si és Públic ÉS DE TOTS!!! I si un particilar té un camí PÚBLIC que passa ran de ca seua, que mogui sa casa! I sinó que proposi , i si li accepten, pagui de sa seua butxaca un desviament des camí, en ses mateixes condicions que es camí original. Avam si ara haurem de ser migjorners per emprar aquest camí! I només es puguin queixar de Macarella es ciutadellencs i de Favàritx es maonesos

Valoración:-1menosmas

Bernat Alzina
Hace 10 meses

No dono crèdit que el poble es baixi els pantalons davant la injusticia de tancar un camí públic. I que aceptin la llimosneta de passar per camins alternatius en molt mal estat.

Valoración:-4menosmas

menorqui
Hace 10 meses

i deman, quants migjornes ho reclamen?? i van a ses manis???

o son tots es de sempre, funcionaris de maó, de l'entesa, fills, cosins, concus rebesavis....

sempre estan igual....

Valoración:6menosmas

Antoni
Hace 11 meses

Migjornera, Tens tota la raó, no s'entén i sobretot no s'entén la forma en què ho venen. Jo personalment he passat pel camí i passa a uns 70 metres aproximadament de les cases de Binigaus. El camí està senyalitzat i arriba fins a la platja de Binigaus Lo que si entenc que sense aquest tipus de polèmica aquest senyors de se coordinadora ningú al faci cas.

Valoración:12menosmas

Julio décimo octavio
Hace 11 meses

Camino que no puedes mantener, déjalo correr.

Valoración:14menosmas

Migjornera
Hace 11 meses

No puc entendra aquesta pressió perque obrin es cami de binigaus quant n'hi ha dos mes alternatius sense haver de passar devora ses cases d'es lloc!!!a ningu li agrada tenir gent externa intimidant a ca teva.. pensau un poc perfavor!!

Valoración:28menosmas

M28030
Hace 11 meses

Felicito al Consistorio por hacer valer valientemente la verdad.

Valoración:-29menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1