Crisis del coronavirus

El IES J.M. Quadrado reclama más medios para poder iniciar el curso

|

Valorar:
preload
MENORCA - COLEGIOS - COLEGIO JOSEP MARIA QUADRADO.

Fachada del IES J.M. Quadrado

Hace unos días el claustro del IES Joan Ramis i Ramis aseguraba que el centro no está en condiciones de iniciar el curso en septiembre si la Conselleria de Educación no pone más medios. Ahora, el otro instituto más veterano de la Isla, el ‘Josep Maria Quadrado’ de Ciutadella insiste en la reclamación. Más de la mitad de sus profesores, cincuenta y siete sobre un total de cien, afirman que «queremos volver a las aulas en septiembre, por descontado, pero queremos hacerlo garantizando la seguridad de toda la comunidad educativa. Por eso -insisten- necesitamos una mayor dotación de personal docente, garantizar los protocolos aprobados y más personal de limpieza para asegurar una adecuada desinfección de los espacios».

Imposible con 30 alumnos por aula

La primera constatación de los profesores del ‘Quadrado’ es que es imposible mantener una distancia de seguridad de 1,5 metros, como indica el plan de contingencia aprobado por el propio claustro, en aulas con 25-30 alumnos en ESO y de 30-35 en Bachillerato, como está previsto en el nuevo curso, con la excepción de Primero de ESO, que serán 20-23 por clase.

El objetivo de «grupos de convivencia estable» tampoco podrá conseguirse, según estos docentes, porque con 800 alumnos y cien profesores, y por la configuración del edificio, no puede mantenerse la distancia física. La dotación de docentes es la misma que el cuso pasado.

Insisten en que no queda claro en el protocolo qué ha de hacer un profesor que detecte y acompañe a un alumno con síntomas de covid: «quedar aislado o lavarse las manos y volver a clase». Además, lo de lavarse las manos no es una operación sencilla cuando existe un lavabo por cada cien alumnos. Para la desinfección de los espacios necesitan duplicar como mínimo el personal de limpieza.

Los profesores lamentan que la Conselleria delegue en ellos la responsabilidad de prevenir los contagios.

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

¿las camisetas verdes dónde están?
Hace un mes

Los profesores mucho quejaros pero como gobiernan vuestros amigos no hacéis nada. Con el PP ya habríais sacado las camisetas verdes y os habríais manifestado una vez a la semana. La mayoría sois unos hipócritas!!!

Valoración:3menosmas

parado
Hace un mes

hay que ver lo buenos que son los profesores hasta saben medicina i todo total para no trabajar i eso si cobrar cada mes cualquier cosa

Valoración:-23menosmas

Tozudos
Hace un mes

Hay gente muy tozuda que aunque vean que algo no es posible piden que sea posible aunque sea imposible. Por mucho pedir que algo que es imposible sea posible no se vuelve posible... (frase Rajoy jajaja)

Valoración:-8menosmas

@Toni
Hace un mes

Toni, per sort, tu no ets profe perquè els profes no fan mil faltes en tres paraules!

Valoración:7menosmas

socjo
Hace un mes

Al 57 mestres els hi vull fer unes reflexions. Durant aquests estiu no han fet berenetes, sopars i trobades amb families i amics?. No han anat a cap bar o a fer una volta? No han anat a la platja? No han anat al cinema, al supermercat, o a alguna botiga? No han enviat als seus fills a l´escola d´estiu o a algun campament? Durant aquestes activitat segur que han pres totes les mesures de seguretat, distancia social, presa de temperatura, mascaretes, etc.. En unes setmanes han de tornar a la feina i tot són impediments i pegues. Les filletes i fillets han de tornar a l´escola i als instituts, per al seu desenvolupament d´aprenentage i social. Aquesta ha de ser la prioritat de tota la comunitat educativa, començant per els mestres i profesors.

Valoración:4menosmas

Pere
Hace un mes

Molt de gemegar i poques idees per solucionar cap problema, "a jo que m'ho donin tot ruegat, que per pensar no me paguen". Tots ja sabem que ho fan mirant només pel bé dels alumnes, però els pares no podem seguir fent de professors i teletreballant a la vegada el que pot. Per favor, possau-li ganes que per que aquest motiu us paguen cada final de mes, fins i tot per una feina que no ha sortit com toca. Solució n'hi pot haver bona per a tots.

Valoración:-10menosmas

Profe
Hace un mes

Veig alguns comentaris per aquí i és esfereidora sa ignorància de molts. Deis que només volem vacances quan no és així i ens queixem ara perque ha sigut ara quan ens han obligat a fer el pla de contingència (sí, senyors, molts feim feina el més d’agost encara que no s’ho creguin). Estic d’acord amb que hi falta una mica d’iniciativa a enfrontar-se amb la conselleria. Ara, quan els vostres fills arribin a casa contagiats i contagiin a l’avi i s’avia no vingueu a culpar a n’es professors, ja que nosaltres pel que sembla som inmunes a tot.

Valoración:22menosmas

Professora indignada
Hace un mes

La notícia surt ara, però això fa molt de temps que està en marxa...precisament mentre estàvem teletreballant amb els mitjans que teníem i amb noves instruccions cada dos per tres. A molts de claustres molta part de professorat va votar en contra d'aquests projectes, tot i haver participat en la seva elaboració, perquè era la nostra feina com a docents (mirau si confien en noltros, les autoritats sanitàries, que ens van encomanar la missió de preparar un curs covid-free). Tots els plans de contingència es van crear a partir de les indicacions de Conselleria, i ja us deim que a cap ens agraden les mesures que haurem de prendre. Què hauria passat si ens haguéssim negat a realitzar-lo? Encara rebríem més crítiques, després diríeu que en tal de no començar el curs... Gent, el camí per arribar a ser mestre/a o professor/a està obert a tothom. Per què no vos formau per ser-ho i mos acompanyau en aquest meravellós món que és l'educació? Segur que des de dins ens entendríem més.

Valoración:33menosmas

Toni
Hace un mes

Es mes agost, esteim de vacances els profes, els que tenim plaza fitxa y som funcionaris mus preucupa molt lo que pugui pasar(ironia modo off) , dia 1 de setembre ja en cherrarem de com u feim, esper que no sigui una escusa MES

Valoración:-10menosmas

Falten cursets
Hace un mes

Per una banda els professors aproven (per majoria) les mesures sanitàries, i per una altra es queixen (la majoria) que no seran suficients. És evident que sobren cursets de treball en equip i emocions i falta formació en comprensió lectora.

Valoración:-11menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2