Usuaris del centre Carlos Mir van compartir les seves experiències | Josep Bagur Gomila

TW
0

«Volem comptar amb la igualtat d’oportunitats». Aquesta és la reivindicació, clara i concisa, que defensa la Fundació per a Persones amb Discapacitat Illa de Menorca. Una demanda que expressaren ahir els representants de l’entitat, aprofitant la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Sota el lema «Som persones capaces», la Fundació va celebrar aquesta jornada insistint amb la necessitat de «sensibilitzar l’opinió pública i promoure la presa de consciència pel que fa als beneficis que genera la inclusió de les persones amb diversitat funcional en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica, cultural i esportiva».

Partint de la proposta d’una educadora del Centre Polivalent Carlos Mir, un dels seus usuaris, Rufo Cegarra, ha creat el logotip d’aquest Dia Internacional de la Discapacitat 2020. És «un arbre de la vida, ple de fulles, que s’expandeix, com nosaltres: escoltar, acompanyar, capacitar, promoure, formar...», indiquen des de la Fundació.

Aquesta entitat es va crear el 2007, a partir de les reivindicacions socials per a construir un projecte per a millorar els programes assistencials de Menorca. I va néixer unint les voluntats i els esforços del Consell, els vuit ajuntaments menorquins i tretze entitats que treballaven i continuen treballant la diversitat funcional. I entre tots, actualment s’ofereixen diferents serveis, educatius i de promoció de l’autonomia personal; socials d’estades diürnes, de centre de dia i de servei ocupacional; residencials; d’inserció laboral i d’acompanyament a l’ocupació; serveis transversals, de valoració i orientació, d’unitat de respir, de transport adaptat, d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques i de comunicació; servei d’atenció a persones sordes i recolzament a entitats.

Lea la noticia completa en la edición impresa del 04 de diciembre en Kiosko y Más