Un Sant Antoni sense processó

El bisbe Francesc Conesa destaca l’excepcionalitat de la festa i afirma que «el 2020 no és un any per oblidar, sinò per aprendre»

|

Valorar:
Missa de Sant Antoni

Missa de Sant Antoni

Gemma Andreu
Menorca Ciutadella / Gemma Andreu / Sant Antoni / misaMenorca Ciutadella / Gemma Andreu / Sant Antoni / misaMenorca Ciutadella / Gemma Andreu / Sant Antoni / misa

La Missa de Sant Antoni, però sense la processó dels Tres Tocs, va ser l’únic acte que va celebrar Menorca amb motiu de la festa del seu patró. La Catedral de Ciutadella acollí l’Eucaristia que presidí el bisbe Francesc Conesa, tot i que sense les autoritats.

Finalitzà amb el Te Deum d’acció de gràcies -per a commemorar la restauració del cristianisme a Menorca, el 1287- pero IB3 Televisió ja havia interromput la retransmissió de la missa. El bisbe Francesc Conesa va destacar, a l’inici de l’homilia, que «la nostra celebració no és com la d’anys anteriors, perquè encara vivim immersos en una pandèmia que ha paralitzat les nostres vides i ha causat molt de dolor i mort».

«Aquesta celebració -afegí- es veu restringida per raons sanitàries a un nombre limitat de persones». Atès que no va poder actuar la Capella Davídica, els cants litúrgics van ser interpretats per la soprano Maria Camps i Joan Taltavull, acompanyats per l’organista Tomé Olives i Vicent Garcia, trompetista de la Banda de Música de Ciutadella.

«Aprendre la lliçó»

El pastor de la diòcesi de Menorca qualifica el 2020 d’any «molt dur», i es va referir al dolor i patiment de les persones que viuen en soledat, els que han mort; l’esforç dels sanitari, cossos de seguretat, autoritats, preveres i tots els qui cobreixen serveis essencials. I les «conseqüències econòmiques, persones a l’atur, empresaris que s’han arruinat i aquells que no disposen d’ingressos per a arribar a final de mes».

Conesa afirmà que «el 2020 no és un any per oblidar, sinò per aprendre, i veure les coses negatives como una oportunitat per créixer, tant personalment com comunitàriament». El bisbe va dirigir una invitació a créixer com persones, com a societat i com a Església per a superar «l’individualisme i el consumisme».

Tres objectius diocesans

El bisbe exposà els tres objectius de la Diòcesi de Menorca per a aquest curs. En primer lloc, potenciar Càritas, tant la diocesana com les parroquials, per a «realitzar el servei als més vulnerables», amb la renovació del voluntariat, la millora de l’atenció primària i més projectes de promoció social. El segon objectiu és l’atenció a les persones que viuen en soledat. I en tercer lloc, créixer en cooperació amb els països més pobres.

Línies d’actuació que responen al plantejament general d’una Església més samaritana, disposada a ajudar als més necesitats.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Israel
Hace 8 meses

Sold out!

Valoración:-2menosmas

El corto
Hace 8 meses

Sense les autoritats? Bonu, a la foto es veu a les autoritats militars que hi ha a Menorca, que són autoritats segons Reial Decret. Una altra cosa és que a nivell particular Es Diari no les consideri com a tals. Cal reconèixer que han estat al peu de canó des de l'Estat, donant suport a la celebració, cosa que no ha fet ningú de l'Ajuntament de Ciutadella ni d'Es Consell Insular.

Valoración:-3menosmas

Joan Pera
Hace 8 meses

Se suspenden todos los actos menos la Iglesia,.. por que esos privilegios ? Bares, restaurantes, actos suspendidos, conciertos, teatros cerrados,.. pero señores con la iglesia hemos topado.. acaso les ampara el señor y tienen vía directa a celebrar lo que quieran..? un poco de respeto a los ciudadanos y las leyes que también son para ustedes, los que deben dar ejemplo resulta que se saltan las normas.... veremos dentro de unos días esta celebración como se transforma en infectados,... y la policía no les cierra la iglesia como lo hacen con fiestas y actos ilegales? demencial !

Valoración:27menosmas

MARTIN
Hace 8 meses

Mal, muy mal por la falta de respeto y delicadeza de IB3 por cortar la retrasmision de la celebracion antes de finalizar, para conectar con un evento deportivo.

Valoración:32menosmas

Criticón
Hace 8 meses

¿Alguien puede explicar porqué en cines o espectáculos se puede asistir al 45-50 %. y en los actos de culto solo al 30%?. ¿Es que es más contagiable ir a misa que al teatro?. Creo que se aprovechan de la situación para atacar la religión. Si antes ya iba poca gente a las iglesias, ahora mucho menos...

Valoración:-10menosmas

objetivo real
Hace 8 meses

Lamentable que esto se permita pero que yo no me pueda juntar con mi hermana y mis padres porque vivimos en casa separadas. Más sabiendo la edad de la gente que hoy en día suele ir a misa.

Valoración:26menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1