L'editor des Diari, Josep Pons Fraga. | Gemma Andreu

TW
0

L’editor del MENORCA • «Es Diari» va donar la benvinguda a tothom en aquesta gala, que comptava amb la direcció artística de Maria Camps. Un esdeveniment que, com apuntà, suposa l’inici d’una nova etapa dels premis «Protagonistas», amb la participació d’un jurat qualificador. L’han integrat el president del Cercle d’Economia de Menorca i conseller d’Editorial Menorca Francesc Tutzó; la doctora en Psicologia Maria Vives; el jurista i escriptor Josep Maria Quintana; la directora del Museu de Menorca Carolina Desel; l’industrial Jesús Vidal; l’empresària hotelera Francisca Llabrés; l’exjugador de bàsquet Tisi Reynés; el director d’«Es Diari», Josep Bagur; i ell mateix.

Pons Fraga va recordar que aquest 2023 es commemoraran fites com els 40 anys de l’Estatut d’Autonomia, el trentè aniversari de la declaració de la Reserva de Biosfera i, també, els 82 anys, el pròxim 1 de febrer, de «Es Diari». Una trajectòria que, destacà el periodista, és sinònim de compromís amb Menorca i els menorquins, com afirmà a Ciutadella una de les veus de referència del periodisme nacional, Iñaki Gabilondo. «El MENORCA és un element vertebrador que desenvolupa un paper molt important en la nostra societat, que pot agradar més o menys, però que és l’encarregat de cohesionar la família menorquina».

Així mateix, l’editor anuncià l’acord assolit amb el Govern i la UIB per a la digitalització dels primers deu anys del MENORCA, de 1941 a 1951. Un fet que permetrà assegurar la conservació i difusió de «la memòria viva» dels darrers 82 anys a l’Illa.

Per acabar, Josep Pons Fraga recordà que «Es Diari» és «el diari generalista dels que s’editen a Balears que més continguts publica en la nostra llengua pròpia», fet que reclamà que sigui valorat per les administracions.