La asociación Fem-ho en català, que han constituido algunos de los miembros de la Plataforma per la Llengua que se dieron de baja, ha presentado un recurso al Consell en contra de las bases de las convocatorias de ayudas al catalán en las que se prioriza el ‘menorquín’. Se refieren a cuatro líneas de ayudas, bajo los títulos «Suport a l’edició en llengua catalana, especialment el menorquí» y las destinadas al «foment de l’ús del menorquí» en los sectores empresarial, deportivo y asociativo.
Una asociación a favor del catalán recurre las ayudas al menorquín
Fem-ho en català, constituida por los miembros de la Plataforma per la Llengua que se dieron de baja, ha presentado un recurso al Consell
También en Menorca
- Fallece José Borràs Anglada, la tradición de la cocina de Menorca
- El tiempo que hará por Navidad en Menorca, según las previsiones de la Aemet
- Intervenido en aguas del Caribe un velero con 1.100 kilos de cocaína que partió de Baleares para recoger la droga
- Los ‘caixers senyors’ fijarán los criterios de inscripción a la ‘qualcada’ de Sant Joan
- El TSJIB suspendió el decreto de expulsión de España del asesino de la mujer de Palma
34 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
ViriatoViva, però enfora...
¿Quin és es perill de que a Menorca es ralli en menorquí? Tenim una altre associació catalanista i menorquinofòbica a ca nostra: 'Fem-ho en català'. Una associació en contra de sa protecció des menorquí. Consideren un atac qualsevol intent de protecció des menorquí. Segons ells fomentar sa diversitat lingüística és “un atac a la llengua catalana i a la seva integritat”, i veuen una “campanya ferotge de la normalització de la llengua”. Ses entitats catalanistes mai han tingut com objectiu sa protecció de sa llengua pròpia de Menorca, es menorquí, sinó arraconar sa llengua menorquina, i sa castellana, fins fer-la desaparèixer, per poder imposar es català de Barcelona i dur a terme es projecte polític des “Paīsos Catalans”. Els hi recoman sa lectura de sa Declaració Universal de Drets Lingüístics, que considera i dóna valor a sa diversitat lingüística i cultural existent al món i refusa s'homogeneïtzació cultural forçada (com pretenen certes entitats radicals), reconeix drets lingüístics individuals (dret a ser reconegut membre d'una comunitat lingüística. En es nostro cas sa menorquina o balear) i drets lingüístics col·lectius (dret a disposar de servicis culturals, dret a sa presència de sa llengua i sa cultura an es mitjans de comunicació, i lo més important: presència de sa llengua pròpia en es sistema educatiu). Idò, responguent a sa pregunta inicial, es perill de que rallem menorquí és que sa nostra llengua va associada a sa identitat. Si fan desaparèixer sa llengua menorquina, i sa cultura vinculada, també fan desaparèixer sa nostra identitat. I una persona sense identitat és més fàcil de dominar.
Iros a tomar viento, vosotros y el dichosos Catalán de los 🥚🥚 🤮🤮🤮🤮🤮
Joan LlufriuPues será que sí que lo es. Naturalmente que el castellano o español es nuestra lengua, porque da la casualidad que es la lengua oficial EN TODA ESPAÑA y Menorca y el resto de las Baleares no son ninguna excepción, ya que estas islas son desde hace siglos tan españolas como lo son Sevilla, Valladolid, La Coruña, San Sebastián, Cuenca, Lanzarote, Melilla o Tarragona, por citar sólo unos ejemplos. ¿Te vas enterando, muchacho? Creo que te lo he dejado clarito clarito.
"Heil Hitler"
Quina gent mes aburrida, he vist que a s´escola d´adults fan cursos ben interessants per aquesta gent, a veure si es distreuen un poc.
LadyUna altra extremenya...
CrisnafocVols dir? Saps de que ralles? Trob que no...
ViriatoSerà que es castellà és sa nostra llengo...
pacotronicsY en cambio al aranés si lo tienen como lengua distinta del catalán, cuando se parecen muchísimo entre sí , mucho más que el catalán con el menorquín, que apenas nos entendemos...