Escabechina en las oposiciones de turno libre del Govern en Menorca: deja 13 plazas desiertas
El sindicato Sintta achaca los malos resultados al tipo de examen y pide un cambio en las bases
Aspirantes en una de las pruebas de los procesos de oposiciones de la Comunidad Autónoma. | Archivo
Menorca07/03/25 4:00
El sindicato de trabajadores interinos Sintta denuncia que en las oposiciones de turno libre, para ocupar un puesto en los Servicios Generales del Govern balear, se han quedado trece plazas sin cubrir en Menorca debido a la escasez de candidatos aprobados, y achaca esos malos resultados al tipo de exámenes que se realizan, que «solo valoran la capacidad memorística» y no guardan una relación directa con las funciones reales del puesto de trabajo a realizar.
También en Menorca
- Proponen crear una servidumbre de paso en caminos privados de Menorca
- Una menorquina con covid persistente: «Vivo con agotamiento y dolor, es una vida más limitada»
- Piden proteger ya el santuario de los cachalotes en la costa norte de Menorca
- Menorca limita por primera vez su crecimiento turístico y solo permitirá crear 23.859 nuevas plazas
- Los 23 casos de covid persistente en Menorca son una cifra «irreal»: pueden ser más de 200
13 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
Es barbullotLa culpa és del castellà. Si ens haguessin fet aprendre anglès en tost de castellà, another rooster would crow.
Es barbullotBaleares no es la única comunidad con dos idiomas, Galicia y Euskadi también tienen el suyo... Y en la primera van aprobando (las plazas que no sé cubren suelen ser en ayuntamientos y no es por el idioma, sino que por la gran cantidad de enchufes que siempre ha habido la gente ya ni se molesta en presentarse).
Lo dels sindicats és de vergonya. En comptes de encoratjar a la gent a preparar-se volen que es baixi el nivell. El Govern fa molt bé de no donar feina a gent que no ha arribat al nivell mínim doncs han de gestionar els diners DE TOTS servint a tothom. Si aquests aprenents de funcionari no donen ara la talla ara us imagineu com serien d'aqui 10 anys?
Haber estudiado
No contestaré els brams d'ase dels que parlen sempre malament de la nostra llengua però sí voldria fer algunes puntualitzacions, amb el coneixement de qui ha participat amb molts de tribunals: 1. Unes oposicions públiques són difícils. En alguns casos molt difícils i, a més, en molts casos no hi ha materials per preparar. 2. La dificultat s'incrementa amb l'edat, ja que les capacitats no són les mateixes ni tampoc és el mateix fer feina i haver de tenir cura de la família. Això el tribunal O sap, però no pot tenir amb compte ja que només avalua els resultats. 3. Una part dels opositors es preparen poc O molt poc. Alguns només s'hi presenten per quedar a les llistes d'interns. Moltes persones només s'apunten i no van a les proves. Alguns fan l'examen i ni tan sols s'han preparat. He vist exàmens impropis de persones amb una carrera. 4. També he de dir que he vist exàmens complicadíssims i també he vist que persones amb dificultats de mobilitat el temps no els ha bastat per completar una prova que, segurament haguessin aprovat i es mereixen aprovar. 5. També he vist els resultats dels processos d'estabilitat. Uns processos que han afavorit gent que, per sort, havia acumulat antiguetat. Conec una persona a la que Li han comptat 8 anys d'excedència com a situació activa i ha llevat la plaça a una persona amb molt més temps efectiu de referència. 6. Fa temps que es parla de canviar el sistema d'oposicions. Però, de moment, és el que hi ha. I si algú vol aprovar no queda altre remei que estudiar, memoritzar i fer-ho bé.
Con estas pruebas se trata de buscar a gente capacitada, los mejores entre los mejores. De esta forma se eleva el nivel de atención a los administrados. No basta con saber y escribir, debes conocer al dedillo toda la posible normativa a la que te puedes enfrentar cumpliendo tus funciones.
L'Ebap s'ha lluït.
pantomima7No es por nada o es por el cuento del catalán. Ahí lo dejo.
Vaya mal perder.Me gustaría saber la opinion de los que han aprobado.
Es barbullotEn el resto del país van aprobando... No es por nada.