L'encant d'anar a cercar els infants d'escola

Valorar:
preload

06-11-2015

Amb l'arribada del nou curs escolar, pels carrers de Menorca es torna a respirar l'alegria de l'anar i venir de fillets i filletes

R.C.V.

Maó

F a quasi un mes que han començat les classes a Menorca i, amb elles, un ritme de vida que es comparteix  igual a moltes llars. Amb la rutina d'horaris s'instal·la un ordre que molta gent agraeix i quasi sense adonar-nos-en entram a la roda del temps submergint-nos de ple en els mesos de tardor i d'hivern.

L'escola i el seu horari són desencadenants de l'ordre. Les hores d'entrada i de sortida no passen a ningú desapercebudes, i és que quan la població infantil es posa en moviment, sense dubte, alguna cosa més surt a escena. I la rutina no només té lloc de portes endins, pels carrers de Menorca torna a respirar-se la màgia de l'anar i venir dels infants, i tot agafa una altra fesomia.

Tal vegada, mirant amb els ulls d'un observador atent, veuríem que l'entrada a l'escola, és més insípida. Comença el dia, tenim mil coses a fer i sobretot els adults, anam per feina i enllestim ràpidament. Però la tornada a casa ja té una altra cara, sol ésser molt més pausada i convida a parlar de les coses que han passat durant la jornada sencera. És el moment de demanar "com t'ha anat s'escola, t'ho has passat bé, has après qualque cosa nova?" i les respostes poden donar peu a la conversa més apassionant que hagem tingut fins llavors, en tot el dia.

Riures, crits, converses enginyoses, gana, corregudes, motxilles, mamàs i papàs, avis i àvies, cotxes mal aparcats en doble filera, germanets més petits que esperen amb els adults que s'obrin les portes, un policia municipal que dirigeix el trànsit i permet travessar amb seguretat... colors i sons i moviment, com una explosió de vida. L'encant que tenen els voltants de les escoles és un dels petits tresors que porta implícita la tornada de la tardor. 

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios

De momento no hay comentarios.