premis

Primera edició dels Premis Nacionals de Foment de la Lectura de Premsa

Valorar:
preload

Diaris. Els Premis Nacionals de Foment de la Lectura de Premsa estan dirigits als professors que em

06-11-2015

És una iniciativa de l'Associació d'Editors de Diaris Espanyols en col·laboració amb del Ministeri d'Educació i Ciència. La idea és que cal potenciar en aquest món globalitzat, l'ús dels mitjans de comunicació com a instrument educatiu

Redacció

Maó


Aquesta setmana us volem parlar de la convocatòria d'un premi que pot ser força interessant i que té a veure amb la relació existent entre el món de les aules i el de la premsa escrita.

Ésser professor i emprar la premsa diària com a material educatiu són els únics requisits per optar a la primera edició dels Premis Nacionals de Foment de la Lectura de Premsa, convocats pel Ministeri d'Educació i Ciència amb qui l'Associació d'Editors de Diaris Espanyols hi té signat un conveni de col·laboració des de l'any 2003. La idea és que cal potenciar en aquest món globalitzat, l'ús dels mitjans de comunicació com a instrument educatiu, i els hàbits de la lectura de premsa entre la població infantil i juvenil com a via d'apropament a la realitat per part dels alumnes, per fomentar amb això valors plurals i de tolerància, capacitat crítica i actituds de solidaritat que els ajudin a crear una societat millor.

La dotació del certamen és en total de 20.000 euros, repartits en un primer premi de 10.000 euros, dos segons premis de 4.000 euros cadascun, i dos tercers premis, cada un dels quals està dotat amb 2.000 euros. Hi poden optar els professors dels centres d'ensenyament finançats amb fons públics, sempre i quan emprin la premsa diària com a material educatiu en treballs acadèmics i d'investigació, o de pràctiques i reflexió dels alumnes. Les clàusules de la convocatòria detallen que es valoraran sobretot els treballs fets en grup.

Entre els treballs que seran destacats en aquest certamen es cerca aquells que emprin la premsa escrita per tractar temes relacionats amb l'educació en valors i per a la ciutadania, els que emprin de manera multidisciplinar la premsa escrita com a mitjà d'informació preferent, els que permetin als alumnes posar en pràctica  les diferents habilitats previstes en els currículums, aquells que tenguin com a eix principal la lectura crítica dels textos periodístics, o els que potenciïn l'anàlisi crítica de la premsa per reflexionar sobre els esdeveniments actuals.

Diuen les bases del concurs que els treballs han de ser originals i inèdits i que s'han de presentar per triplicat en el Registre General del Ministeri d'Educació i Ciència, a Madrid.  Les bases van ser publicades al BOE dia 12 de setembre i el termini de presentació de candidatures acaba passats trenta dies naturals des d'aquesta publicació. Diuen també les bases de la convocatòria que en cas que els treballs estiguin redactats en la llengua pròpia de la Cominutat Autònoma, s'haurà d'acompanyar d'una traducció en castellà.

Si esteis interessats i voleu més informació podeu consultar el BOE de dia 12 de setembre de 2007, on apareix detallada la convocatòria d'aquests Premis Nacionals.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios

De momento no hay comentarios.