Diversitat i educació

Valorar:
preload

06-11-2015

Per primera vegada, els joves europeus discapacitats varen tenir l'oportunitat d'exposar les seves experiències escolars a importants responsables polítics

Susana Mora Humbert

Maó


Els dies 16 i 17 del passat mes de setembre, aprofitant el semestre presidencial de Portugal del Parlament Europeu, va celebrar-se a Lisboa la reunió internacional "Les veus dels joves: trobada sobre diversitat i educació". La trobada va ser organitzada pel Ministeri d'Educació de Portugal i per l'Agència Europea pel desenvolupament de l'educació especial i a la mateixa hi van ésser convidats tres joves dels 29 països europeus participants. Del total d'assistents, en concret, 78 joves discapacitats dels 29 països europeus relacionats es reuniren per parlar durant dos dies sobre educació. Després d'una jornada intensiva de posades en comú sobre la seva situació escolar, els delegats varen presentar els seus punts de vista sobre educació en el Parlament portuguès. Per primera vegada, els joves europeus discapacitats varen tenir l'oportunitat d'exposar les seves experiències escolars a importants responsables polítics, portuguesos, espanyols i europeus i tot amb l'objectiu fonamental  de millorar la política i la pràctica educatives per als alumnes amb necessitats educatives especials sota els principis d'igualtat d'oportunitats, d'accessibilitat i d'educació inclusiva.

Delegació espanyola
Dins la delegació espanyola, vàrem comptar amb l'assistència d'una representant menorquina, na Margarita Hernández Vinent, alumna de 4t d'ESO de l'IES Josep Miquel Guàrdia d'Alaior, que pateix una discapacitat auditiva. El centre va ser escollit per a representar el nostre Estat per ésser un exemple en l'esforç per la integració de l'educació especial en els centres ordinaris. 

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios

De momento no hay comentarios.