Les noves tecnologies arriben a l'Institut Maria Àngels Cardona

Valorar:
preload

06-11-2015

L'I.E.S. Mª Àngels Cardona de Ciutadella es decanta per la introducció de les noves tecnologies en el quefer quotidà de les aules, en un intent més per motivar els joves en l'aprenentatge

SUSANA MORA HUMBERT

Maó


En Santi Cardona, director de l'I.E.S MªÀngels Cardona de Ciutadella, ens va rebre el passat dilluns dotze de novembre en el centre educatiu que dirigeix amb l'objectiu de donar-nos a conèixer l'aposta que s'ha fet des del centre, per aquest nou curs escolar, consistent en la introducció de les noves tecnologies en el quefer quotidià de les aules, en un intent per motivar els joves en l'aprenentatge. Segons el docent "l'educació viu un desajust tecnològic respecte a la realitat, ja que els joves d'avui dia compten a casa amb tot un seguit d'eines tecnològiques -tals com els ordinadors portàtils, l'internet i els mòbils.- de les que no gaudeixen a l'escola". Partint d'aquesta premisa, el nou equip directiu que està al capdavant de l'I.E.S. Mª Àngels Cardona des de fa ara dos anys, ha advocat en aquest curs per invertir els fons privats amb els que compta el centre -derivats de premis d'investigació amb què ha estat guardonat el mateix- en la creació de vuit aules multimèdia, en les que hi trobem un sistema alternatiu al de la pissarra de tota la vida. D'aquesta manera, de les vuit aules en qüestió, tres compten amb una pissarra digital -les demés disposen d'una pantalla de reproducció-, quatre amb un sistema de "home cinema", i totes elles amb un projector instal·lat al sostre de la classe que va connectat a un ordinardor portàtil des del que es reprodueixen power points, vídeos o pàgines web que són seguits pels alumnes des de les pantalles o pissarres, segons el cas.

No són potser, tècniques noves en l'eduació, doncs ja fa anys que molts centres compten amb projectors i pantalles de reproducció, ara bé, el que canvia és l'assiduitat amb la que es fa ús d'aquestes tècniques, ja que, fins el dia d'avui han estat utilitzades de manera extraordinària, molts cops perquè no essent fix el muntatge o bé comptant amb tans sols un espai multimèdia per a tot el centre d'estudi, el trasllat dels alumnes o la preparació del sistema suposava una pèrdua de temps que es considerava innecessària. El que es pretén des de l'I.E.S. MªÀngels Cardona amb aquest nou projecte, és anar ampliant el sistema per tal de que aquest es converteixi en una eina habitual que faci més atractiu l'aprenentatge, motivant conseqüentment a l'alumnat que amb aquest mètode interactiu passa a implicar-se més en les classes, implicació que reverteix en una millora del seu rendiment.

Cal apuntar a més, que a part de comptar amb les aules multimèdia, l'institut ciutadellenc visitat, disposa d'una pàgina web des de la que els alumnes poden descarregar-se apunts i activitats penjades pels professors, passant a suplir les antigues fotocòpies amb un sistema més pràctic, proper i ecològic.

Des de l'experiència viscuda per professors i alumnes del centre, en aquest primer  trimestre, ens arriben testimonis que acrediten que aquest nou sistema està tenint una bona acollida entre els usuaris i bon resultats a nivell didàctic, així, na Júlia Casesnoves -alumna de 1r d'E.S.O. A-, assegura que "les classes és fan més entretingudes amb el nou sistema" de la mateixa manera n'Eduardo Palma -estudiant del grup A de 2n de Batxillerat- afirma que "a part de fer les classes més divertides aquesta nova tecnologia ens ajuda a una millor comprensió dels conceptes". Per altra banda, na Pilar Hidalgo, professora del Cicle Formatiu de Gestió Administrativa comenta que "tot i suposar un esforç d'adaptació per a tots nosaltres -professors i alumnes- és un sistema que enganxa al ser divertit i didàctic alhora", comentari que secunden na Sili Florit -professora d'Economia- i en Bernat Moll -coordinador de l'area d'informàtica-.

D'aquesta manera, animats per les respostes d'estudiants i docents, des del "Xoc", vàrem decidir acceptar la invitació del director del centre a assisitir a quatre classes en les que s'imparteix la matèria diària a través dels nous mitjans , comprovant per nosaltres mateixos el divertit que resulta atendre a una classe en la que s'intercalen les explicacions del professorat amb un fragment d'una pel·lícula, un vídeo baixat del "youtube" o un power point explicatiu., així com se'ns anima a utlitizar la tecnologia wiki.

Per tot això, volem animar als demés centres a seguir aquesta iniciativa i ,  com no, a la Conselleria d'Educació a fi de que destini partides pressupostàries que facilitin la incorporació de les noves tecnologies a les aules.  

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios

De momento no hay comentarios.