Lleida. Els Ninots d’en Tonet participen a la Fira de Titelles. - T.R.

TW
0

Sa Madona de cas Conco, s'Homo de Llucalari i sa Bístia de sa Cova des Pas, entre altres personatges menorquins, es presenten avui a la XXI Fira de Titelles de Lleida de la mà del seu creador Toni Riera que dóna a conèixer la seva obra com Ninots de'n Tonet.

Lleida es converteix aquests dies en la capital titellaire acollint professionals de tot el món que mostren al públic, programadors i companyies, les seves titelles en 30 espectacles i 100 actuacions. Tretze Ninots d'en Tonet, molts d'ells d'alçada humana i ben articulats, viuen amb especial alegria el seu primer viatge fora de l'Illa després que el seu creador els hagi emsamblat a partir de tot tipus d'objectes i materials trobats a la costa menorquina. Trossos de llenya, plàstics, objectes metàl·lics, suros... es converteixen en escultures, màscares, animalons, ninots i titelles.

Menorca, referència absoluta de Riera que porta cinc anys vivint a l'Illa, també es mostra a la fira a través de fotografies que, en un marc digital, donaran compte de la procedència del material original que després treballa al taller i que finalment bateja amb noms menorquins.

Els Ninots d'en Tonet són fruit de la gràcia i el reciclatge d'objectes trobats, i a Lleida poden trobar la seva oportunitat de cobrar vida i pujar-se a un escenari.