TW
0

L'exfiscal de l'Audiència Nacional, Ignacio Gordillo, contractat pel PP, està analitzant l'informe Fiol sol·licitarà còpies de les auditories i de l'import gastat en aquestes, així com de totes les cartes de recomanació

L'exfiscal de l'Audiència Nacional, Ignacio Gordillo, contractat pel PP, està analitzant l'informe

Fiol sol·licitarà còpies de les auditories i de l'import gastat en aquestes, així com de totes les cartes de recomanació

PALMA DE MALLORCA, 14 (EUROPA PRESS)

El president del PP a Balears, José Ramón Bauzá, va exigir avui al líder de l'Executiu autonòmic, Francesc Antich, que actuï amb el "mateix rigor i contundència" durant aquesta legislatura que quan ho va fer en contra del passat, de manera que li va sol·licitar que ordeni als consellers dels departaments afectats pel informe de la Sindicatura de Comptes -que posa en relleu, segons ell, que "per contractar a dit es fraccionaven contractes"-, que posin a disposició de Fiscalia "tots els documents que reflecteixen la pràctica d'irregularitats".

El 'popular' ha considerat que "per sortir de dubtes" Antich hauria d'encarregar un informe a la Sindicatura de Comptes de totes les Consellerias "i no només dels expedients a l'atzar". Alhora, ha criticat que de l'informe de la Sindicatura es desprengui la "pràctica habitual a l'incompliment de la Llei de Contractes", així com de "contínues irregularitats".

En aquest sentit, ha indicat que dels expedients analitzats de la Conselleria d'Interior, 17 dels 20 fossin fraccionats, 14 dels 20 dels estudiats de l'Ib-Salut "no deurien haver-se fraccionat" i que l'auditoria feta al Illesport és definida com "auditoria adversa".

Alhora, Bauzá va anunciar que ha donat "instruccions" al portaveu del PP al Parlament, Francesc Fiol, perquè sol·liciti còpies de totes les auditories existents del Govern, així com de totes les cartes de recomanació i de l'import que s'ha gastat l'Executiu en la realització d'auditories durant aquesta legislatura.

El president del PP balear va revelar que l'exfiscal de l'Audiència Nacional Ignacio Gordillo, que ha estat fitxat com advocat pel partit per evitar que cometessin "excessos o abusos gratuïts" contra els afiliats 'populars', actualment es troba analitzant el contingut de l'informe de la Sindicatura i estudiant "quines mesures calen perquè la Justícia sigui igual per a tots".

"O TOTS MOROS O TOTS CRISTIANS"

Bauzá va reiterar que desitja el "mateix protocol amb els mateix procediments per a tots" de manera que "qui la faci que la pagui". "Aquí no hi pot haver diferència de tracte, mirant bé cap a un costat i malament cap a un altre, o tots moros o tots cristians", ha advertit.

Alhora, va qualificar com "sorprenent" el fet que, tot i que el Govern hagués realitzat auditories externes, no prengués mesures sobre aquesta qüestió, alguna cosa que "curiosament" no es va fer durant el passat legislatura. En aquest sentit, ha remarcat l'"interès" de l'Executiu per auditar la passada legislatura com una forma de "tapar la seva incapacitat" i d'"ocultar les seves pròpies irregularitats" ja que el 80% dels expedients auditats presenten deficiències, ha assegurat.

Preguntat sobre si considera que hi ha hagut un delicte, el líder del PP ha indicat que ell "no ho pot jutjar" ja que ha de fer-ho la Justícia i que aquesta ha d'actuar exactament igual que amb lo relacionat a la passada legislatura. "Hi ha un informe extern que demostra les contínues irregularitats i que no s'han fet les coses bé". Així, ha manifestat que "tot està en mans de Gordillo" pel que serà ell qui assessori, persona que té "tota la confiança" del PP.