TW
0

Les liquidacions es faran efectius per transferència bancària al mes següent de la baixa

Les liquidacions es faran efectius per transferència bancària al mes següent de la baixa

MADRID, 14 (EUROPA PRESS)

Els treballadors del grup Marsans es manifestaran a Madrid dissabte que ve 22 de maig, en una protesta que encara no té hora i lloc concret, mentre es busca "la forma de causar el major impacte possible", han explicat avui fonts sindicals a Europa Press.

Aquesta "gran manifestació nacional" es convocarà per reivindicar "un final a la situació de degradació" d'una empresa que "sempre ha estat rendible", però va estar "mal gestionada" pels seus actuals propietaris, el president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, i el seu soci, Gonzalo Pascual.

En un comunicat intern dels comitès d'empresa de Viatges Marsans, Viatges Gresol i Temps Lliure/Multicolor, al qual va tenir accés Europa Press, els sindicats han explicat als treballadors que les liquidacions d'aquells que causin baixa "se n'aniran pagant depenent dels ingressos que s'obtinguin, de la mateixa manera que s'han abonat les nòmines".

A més, han indicat que des de dimecres passat 12 de maig totes les liquidacions es faran efectius mitjançant transferència bancària, a cobrar el dia 30 del mes següent a la firma de la baixa, en lloc de mitjançant pagarés com es feia fins avui.

Aquesta situació es produeix després que alguns treballadors hagin optat per sol·licitar voluntàriament la baixa davant de la incertesa regnant sobre el futur de la companyia, les vendes de la qual s'han vist sensiblement afectades.

Els problemes del grup també van afectar al pagament de les nòmines d'abril, que no va poder completar-se al 100% fins a aquesta mateixa setmana, el que ha provocat que els treballadors estan buscant solucions "com bojos" davant de la possibilitat de no cobrar les mensualitats de maig.

En aquesta línia, els sindicats han traslladat a l'empresa la seva intenció de mantenir tancades les oficines de les agències els dissabtes "mentre duri aquesta situació", proposta davant de la que esperen "una resposta imminent".

El comunicat fa, alhora, referència a l'actual negociació del grup Marsans amb tercers, i assegura que "amb més gran o menor mesura de credibilitat la qüestió és que la salvació de l'empresa passa per aquestes negociacions".

"Entenem i compartim el nerviosisme i la incertesa que aquesta situació provoca", prossegueix el comunicat, que afegeix que "tots els passos dels comitès estan encaminats que això acabi de la manera més favorable per a tots els treballadors, encara a posta que en algunes ocasions no siguin ben entesos".

70.000 RESERVES DE BITLLETS D'AVIÓ "A L'AIRE".

Pel que sembla, els propietaris de Marsans podrien estar negociant amb el propietari de Tremón, Hilario Rodríguez, una injecció de capital per dotar al grup de liquiditat que podria rondar els 100 milions d'euros, mentre que Pascual i Díaz Ferrán aportarien altres 30 ó 40 milions mitjançant la venda d'actius, tot i que des de Marsans van insistir que "no hi ha res oficial".

Davant de la incertesa d'una possible venda del grup, al voltant de 200 agències associades es van desvincular aquesta mateixa setmana de la companyia, que manca de la llicència de venda de bitllets d'avió des del passat 20 d'abril, i a la qual l'Associació Internacional del Transport Aeri (IATA) exigeix un aval de 20 milions d'euros per recuperar-la.

En aquest sentit, els treballadors van alertar que actualment existeixen al voltant de 70.000 reserves de bitllets d'avió "a l'aire", i que l'única manera de salvar al grup seria l'aparició d'un comprador "seriós" que pogués aixecar l'embargament imposat per la IATA.