TW
0

Demà el Centre Flassaders acollirà la primera jornada dedicada als Bancs del Temps

Demà el Centre Flassaders acollirà la primera jornada dedicada als Bancs del Temps

PALMA DE MALLORCA, 14 (EUROPA PRESS)

Més de 200 persones de Palma intercanvien de manera gratuïta uns 180 serveis diferents a través de la Xarxa Municipal de Bancs del Temps, que integra a quatre i que, basant-se en el canvi de prestacions com donar massatges o ensenyar a cuinar, entre d'altres, busca tornar a la ciutat el "sentiment de barri i germandat".

La coordinadora de l'àrea d'Educació, Igualtat i Drets Cívics, Elena Quintana, ha assenyalat avui en roda de premsa que aquests Bancs del Temps s'estan convertint en un "recurs imprescindible" especialment a conseqüència de l'actual situació de crisis, ja que en ells s'ofereixen serveis de manera gratuïta que normalment s'haurien de pagar, i va augurar que es "podrien duplicar" durant el pròxim any.

Els quatre bancs del temps integrats a la Xarxa Municipal -La Soledat i Polígon de Llevant, del Cercle Matern, Son Roca i plaça del Patins- ofereixen més de 180 serveis diferents. Entre els quals hi ha, els més comuns són fer reparacions domèstiques, ajudar amb la informàtica, fer massatges, tallar el pèl o conversar en idiomes, entre molts altres.

Segons ha explicat el coordinador dels Bancs, Joan Moyà, un secretari de l'associació controla el temps que els usuaris destinen a l'activitat, de manera que aquest període que dediquin ho hauran de rebre després a través d'un servei que necessitin.

Moyà ha remarcat que aquest programa és el "més innovador, pràctic i fàcil" i, malgrat ser una experiència "bastant recent", funciona a "bona velocitat". Tot i això, per donar-lo a conèixer entre més ciutadans demà el Centre Flassaders acollirà la primera jornada de la Xarxa Municipal de Bancs del Temps.

Així, haurà estands dels Bancs i diferents usuaris exposaran les seves experiències perquè els assistents puguin conèixer algunes de les persones que presten els seus serveis ja que es tracta d'una iniciativa basada en la confiança.

El coordinador ha manifestat que existeix major varietat de serveis com més divers és el perfil dels usuaris, tot i que ha reconegut que un ampli nombre de participants són dones d'entre 55 i 60 anys "amb moltes capacitats diferents". Tot i això, també ha assenyalat que en els Bancs de Temps hi ha joves de 18 anys -l'edat mínima- fins a ancians de 80 anys.

Un dels bancs que conformen la xarxa, el del Cercle Matern, és temàtic i no territorial com els altres, de manera que els seus 52 usuaris realitzen intercanvis relacionats amb l'àmbit de la maternitat, arribant-se a intercanviar, entre d'altres coses, serveis del manteniment de la llar, cura de nens o assessorament fiscal.