TW
0

BALEARS

BALEARS

PALMA DE MALLORCA, 14 (EUROPA PRESS)

La Federació d'Empresaris de Comerç de les Balears (Afedeco) ha denunciat avui la proliferació de la venda ambulant no autoritzada durant horari comercial en carrers com Sant Miquel, Jaume II o la Plaça Major de Palma.

Segons ha explicat Afedeco en un comunicat, la Federació ja ha transmès aquesta situació a l'Ajuntament de la capital balear i a la Delegació del Govern espanyol "perquè prenguin mesures sobre aquesta qüestió", ja que la venda il·legal es produeix "davant els propis aparadors" dels comerços palmesans.

Fa unes setmanes, la Policia Local de Palma va detenir a alguns d'aquests comerciants i va confiscar falsificacions de primeres marques en una actuació que fou aplaudida per Afedeco, que, tot i això, critica que no es fes el mateix el cap de setmana passat davant d'una situació semblant.

La Federació ha assegurat que veïns i comerciants han plantejat la necessitat d'actuar "amb fermesa" davant d'una realitat "que es prolonga en el temps i que provoca tensió entre els comerciants".

"Per als nostres comerciants, que ja viuen dificultats econòmiques, la venda ambulant no reglada dificulta encara més les vendes en els seus negocis, ja que, sens dubte, causen molt dany", assegura el president de Afedeco, Bartomeu Servera. Des de la Federació se sol·licita que s'habilitin més dispositius policials de manera diària per acabar amb aquesta situació.