Mousse de carquinyols de xocolata i figues al forn

TW

Dani Florit Sabater (Ciutadella, 1972) des de fa sis mesos té el seu propi projecte, està al front dels fogons de l'emblemàticl restaurant Ca N'Aguedet (amb el seu soci Pedro López a la sala), on ha agafat el testimoni de la família Mariano-Vadell, i on ofereix cuina tradicional menorquina de qualitat. Ens mostra un postre amb un producte de la temporada: les figues.

Ingredients

· Per a l'elaboració del mousse:

1/2 litre de nata

6 blancs d'ou

150 gr. de carquinyols de xocolata

125 gr. de sucre

· Per a l'elaboració de les figues al forn:

Noticias relacionadas

Figues

Sucre

Canyella en rama

Moscatell/ Aigua

Elaboració

Per elaborar el mousse de carquinyol, en primer lloc s'ha de montar la nata i reservar-la dins la nevera. Llavors, s'han de montar les clares d'ou amb sucre i, un cop ben muntades, mesclar-les amb els carquinyols de xocolata picats i la nata. La mescla final s'ha de tornar a deixar reposar dins la nevera durant dues hores aproximadament.

Mentre el mousse està reposant, aprofitam per elaborar les figues al forn. Agafam unes quantes figues i les posam dins d'una safata amb sucre, canyella en rama, moscatell i aigua; i ho posam al forn durant mitja hora o tres quarts d'hora a 180 graus aproximadament.

Aquest postre es pot presentar de moltes maneres diferents, tantes com doni la imaginació del cuiner. En aquest cas hem agafat una petita massa de congret i l'hem posada a la base d'un motllo rodó que hem omplert de mousse de carquinyol. Llavors, hem deixat resposar el mousse dins la nevera durant un parell d'hores. Quan el mousse ha agafat consistència, amb l'ajut d'un ganivet, l'hem tret del motllo amb molta cura. Finalment, l'hem decorat amb figues al forn, fulles de menta, un carquinol i pols de carquinyol. Molt senzill però molt efectiu i saborós. No deixeu de provar-ho a casa. Bon profit!