'Ceviche de verderol', amb David Coca

TW
4

El cuiner David Coca, del restaurant Sa Llagosta de Fornells, prepara un plat típic de Perú però emprant productes menorquins i de temporada, per a l'edició d'octubre de '12 mesos, 12 mossos' de Fra Roger, amb el suport del Consell de Menorca.

David Coca estudià cuina a la Universitat Autònoma de Barcelona i en acabar va viatjar a Tansània on es va formar durant un any. En otrnar, treballà amb diversos cuiners d'alta cuina com Arzak o els germans Roca.

El seu restaurant, Sa Llagosta a Fornells, té més de 16 anys d'història. Es tracta d'un restaurant que ofereix productes de la mar i on s'elaboren plats tradicionals i innovadors, amb peix de Menorca.

Aquesta és la recepta del 'Ceviche de verderol':

Ingredients

1 verderol filetejat
2 llimes
Ceba vermella
Ají groc
All
Coriandre
Pruna
Sal
'Leche de tigre'

Agafem els filets de verderol, els tallem en trossets petits (sempre a contranervi) i els posem dins d'un recipient amb gel. Ho salem i, acte seguit, hi afegim el suc de dues llimes. Llavors hi posem una mica d'ají, all i coriandre, tot picat petit. Les quantitats d'aquests ingredients poden variar segons el gust del cuiner. Acte seguit hi afegim la leche de tigre (un suc que expliquem com s'elabora al final de la recepta) i, finalment, una pruna trossejada.

Un cop tots els ingredients estan tots junts dins del recipient amb gel, tornem a salar una mica i ho barrejem tot.
L'emplatat és molt senzill. Posem el peix i les verdures a la base d'un plat fons i llavors hi tirem el suc de la mescla a sobre. Aquesta recepta també es pot servir en una escudella o, fins i tot, en una copa.

Com elaborar la leche de tigre:

Agafem els retalls del peix (la part de la cua i dels costats), els tallem a trossets petits i els posem dins d'un recipient. Llavors, hi afegim ají groc trossejat, una mica de curiandre, una branqueta d'api, ceba picada, pruna (o qualsevol altra fruita àcida), sal i suc de llima. Tots aquests ingredients els capolem amb un robot de cuina i colem el líquid.