L’alerta d’un moix Meowth as Born reuneix els entrenadors Pokémon Go de la zona | Gemma Andreu

TW
26

Els Rattata, Pidgey i Zubat s'estan convertint en les rates, aus i ratpenats més buscats a l'Illa. Per mar van arribant l'espècie Magikarp, un peix de brillants escames taronges, i els tranquil·ls ànecs Zaidac, que ja s'han localitzat al passeig marítim de Ciutadella. Tots ells formen part de Pokémon Go, el joc estrella per a Game Boy dels anys 90 que fascina des de l'adolescent fins al que ronda els 30 anys. Ara cada cop més millenials es llancen la caça dels animalons virtuals de Nintendo per a redescobrir els carrers amb la realitat augmentada. L'àrea del joc, descarregable com aplicació mòbil, s'expandeix a tot el territori, cosa que obliga als usuaris a establir aliances i rivalitat. Això sí, la nova versió conserva l'objectiu del Pokémon original: «Fer-se amb tots!»


Aliances

El grup de Facebook Pokemon Go Menorca compta ja amb més de 250 entrenadors de totes les edats que s'organitzen per a capturar els animalons digitals més difícils de localitzar. Entre ells es troben en Pablo, de 17 anys, i en Cristian, de 25, ambdós des Castell i que han crescut amb el joc. Formen part de l'equip blau, un dels tres en els quals es divideixen els entrenadors per conquerir gimnasos com els del carrer de ses Moreres a Maó o el de l'IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella.

Gran part de l'èxit o el fracàs del grup es troba en el domini d'aquests espais virtuals on entrenar els pokémon en comú, així com de les pokeparades, que substitueixen les botigues virtuals del joc en consola. Si troba acumulacions de joves amb el cap per avall a prop d'instituts, places o parcs no es preocupi. Segurament és perquè s'ha activat un mòdul esquer, que atreu pokémons salvatges durant 30 minuts. També pot ser que realitzin llargues caminades per activar els ous dels qual surten les criatures virtuals. Alguns necessiten que es recorri fins a 10 quilòmetres per obrir-se.

L'experiència «quasi real» que ofereix l'aventura del joc ha portat segons l'adepte Joan Moll, a expedicions a sa Caleta de Ciutadella a mitjanit. Els rumors sobre l'aparició de pokémons estranys o molt buscats, com Blastois, l'última evolució de la tortuga Squirtle', han mobiiltzat els més aficionats els últims dies.