L’avarca sobre cunya es corona com un clàssic del calçat estiuenc. | Eva Timoner

TW
0

La sabata menorquina s'ha passejat durant les últimes setmanes per les fires de moda de Milà, Dusseldorf, Londres, París o Madrid amb lluminoses i colorides col·leccions per l'estiu 2017.

Els tons brillants i metal·litzats seran l'aposta segura dels fabricants menorquins en moda femenina després de l'èxit en la temporada passada i els canvis arriben lligats a materials i formes. En les sandàlies de vestir es mira cap a un peu el més nuu possible, amb tacons alts, d'once centímetres, i minimal, amb pocs ornaments i d'inspiració romana.

En la sabata de dia Jaume Mascaró i Pons Quintana opten per adaptar les lluentors, els esclops i les plataformes amb un estil casual, colors pastel i fantasies sofisticades. Mentre que el fabricant alaiorenc tendeix al rústic-elegant experimentant amb nous mules i sandàlies abotinades, la marca Pretty Ballerinas rescata els primers models de Mascaró per adaptar al carrer la clàssica ballarina de ballet de pis fi amb aires nostàlgics.

Els nudes i l'encaix conformen així la col·lecció més romàntica de les pretty amb alguns punts exòtics gràcies a l'actualització de la tradicional babutxa marroquí. El to més esportiu el posaran les pretty sneakers, que la casa ferrerienca va treure al mercat la temporada anterior amb gran èxit.

El gran repte dels fabricants per la propera temporada estival ha estat innovar en materials per dissenyar una cunya més lleugera i còmoda després de l'enorme popularització de la plataforma. El tacó ampli de fusta es revesteix amb conglomerats com puliuretà, i els pisos d'espart es mesclen amb microporo per aconseguir un caminar àgil i còmode sense renunciar a l'altura.

La clàssica avarca menorquina també s'adapta a aquesta nova demanda alçant atrevits estampats sobre pisos de suro. En la línia més tradicional, Ria juga amb pells de relleu on predomina el reptil i innova amb plantilles amb memòria, que s'adapten al peu de cadascú per augmentar la comoditat. Els pisos de colors són una altra de les novetats, que en el cas de Mibo es combinen amb tons verds i turqueses o incrustacions de tipus swarowski, senefes o brodats per calçar el món amb producte menorquí.