Valors. A l’Estudi la dansa es concep com expressió artística a més de vehicle per educar en la igualtat, el respecte, la disciplina, el compromís o el treball en equip

TW
5

L'ésser humà té la qualitat d'expressar-se amb el cos, una activitat que Alba Sintes incentiva des de 1996, quan amb tan sols 19 anys va obrir les portes de l'Estudi Dansa Alba, que ha passat de 25 a 250 alumnes anuals en vint anys de vida.

Claqué, hip-hop, jazz, dansa contemporània, clàssica o espanyola són algunes de les modalitats amb les quals educa en el ritme, el benestar físic i el treball en equip la coreògrafa, que valora la importància «d'aprendre i investigar com a ballarina, però també com a mestra». La seva apassionada relació amb la dansa l'ha duta a ser deixeble de l'especialista en ballet clàssic Enric Castán i portar a l'Illa ballarins de fama nacional i internacional, com Joel Toledo, membre de la Companyia Nacional de Dansa, en les Jornades Internacionals de Dansa, que organitza desde fa més de 10 anys.

La història del centre transcorre en paral·lel a l'evolució artística d'alumnes i fundadora, que va crear la companyia És de Dansa al 2005 per oferir una sortida competitiva a les aprenents. Algunes de les seves ballarines es converteixen, pel seu orgull, en professionals, com Xana Collado, que es prepara per entrar a cinquè de conservatori en dansa espanyola o Júlia Portella, que cursa el màster de pedagogia de la dansa i forma part d'una companyia madrilenya. Al llarg del seu procés d'aprenentatge i camí cap a la vida adulta es crea una xarxa de contactes en el món escènic que Alba Sintes agraeix i que li permet treballar amb «professionals que ni em podia imaginar» quan va començar. El curs intensiu de dansa contemporània que impartirà l'italià Igor Bacovich a l'Estudi és resultat d'aquest lligam entre Alba i les antigues alumnes, «un enriquiment», que creu, és el fruit de «la passió» que transmet a les classes.

Alba valora el recorregut com «una sort» que es forja amb treball constant i que inclou col·laborar amb entitats de tots els àmbits socials i culturals per promocinar la dansa de i per l'Illa. L'espectacle multidisciplinar «No te rindas», on es fusiona dansa, cant, música i poesia, que va estrenar És de dansa el juliol a l'Orfeó Maonès exemplifica la creació amb altres artistes, a més de ser un dels més importants per la directora després d'acompanyar en els últims anys al Cor Illa de Menorca en «Carmina Burana», «Na Patarrà» i «Marina».


Adults, el nou repte

Per Sintes que el membre de la Compañía Nacional de Danza Francisco Lorenzo l'ajudàs amb la coreografia és un impas que l'ha fet «créixer com a persona i professional». i li remarca les seves ganes de superar-se amb noves apostes que impliquen ampliar l'oferta de l'Estudi al públic adult amb classes de pilates i fisioteràpia de la veu.