L’esperit des Cau a un cançoner

David Pons ha fet un recull de cançons de taverna, com les que donen vida des de fa anys al mític local de Cala Corb

|

Valorar:
preload
Portada del «Cançoner de taverna», treball que ha editat David Pons

Portada del «Cançoner de taverna», treball que ha editat David Pons

05-12-2016

«Cançoner de taverna» és el títol del treball que ha editat David Pons, un jove migjorner i filòleg en llengua catalana, un aficionat a la música que ha volgut retre el seu particular homenatge a la gent que ha donat i segueix donant vida a Es Cau, el mític punt de trobada de Cala Corb.

Ell mateix explica que aquest és un recull que ha anat fent durant el darrer any y mig, a partir de les trobades que un grup de menorquins fan cada cap de setmana a l'Espai Mallorca, de Barcelona. «Ens trobam els divendres i dissabtes amb les guitarres, i al final sempre acabes fent les mateixes cançons». Va ser així que van anar recuperant altres temes, havaneres, boleros, ranxeres i cançons típiques de taverna, reproduint «l'ambient des Cau».

En aquesta tasca hi han col·laborat diferents persones, com Jordi Cardona o David Serra, que han ajudat amb els acords. O el dibuixant Zaca, qui ha confeccionat la portada del cançoner, amb caricatures d'en Curro, na Maria i en Biel des Cau, o d'altres com Tòful Mus, Bep 'Ferro', Miquel Camps i Conxa Juanola, clients com na Pepa, en Guillermo i en Quique, o Joana Pons, Arturo Bagur i Bep Cardona. I en un primer pla, Ortega Monasterio, autor de moltes de les cançons que han arrelat a Menorca.


Cançoner

El treball inclou 125 temes, el darrer del quals és un popurrí amb diverses cançons curtes. A la resta del cançoner hi apareixen clàssics menorquins com «Ca meva», «Davallada de la Mola», «Himne a Menorca», «Jotes Parranderes», «L'amo de Son Carabassa», «La presó de Nàpols» o «Na Cecília. També hi ha molta cançó marinera, com ara «Balada d'en Lucas», «Ciutat de Parella», «El meu avi», «El llop de mar», «Havanera», «La paloma» o «Plora guiterra». I mexicanes com, per exemple, «Ay Jalisco, no te rajes», «Cielito lindo», «Hablar de corrido», «El rey», «Ella», «La de la mochila azul»; i rumbes com «Cap a tu», «Gelosia», «El muerto vivo» o «Lola la tavernera».

Així mateix, tampoc hi falten en aquest recull títols de sempre. «Alma, corazón y vida», «Clavelitos», «Bésame mucho» o «Golondrina de amor» també figuren en aquesta recopilació, que es presenta amb un índex conjunt i per ordre alfabètic.

En cada cançó s'indica el seu autor, el ritme i el to, i hi ha els acords al costat de la lletra.

L'autor ha fet una autoedició, que ja es pot trobar a qualsevol llibreria de Menorca, així com també as Cau i a les botigues de música, per un preu de 15 euros.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

David
Hace más de 3 año

Bon dia, Nina. Pots consultat els diferents punts de venda aquí: http://cançonerdetaverna.blogspot.com.es/p/punts-de-venda.html

Valoración:1menosmas

Nina Mascaro
Hace más de 3 año

Bon dia . Sabeu on puc trobar es cançoner .

Valoración:2menosmas

Amigo des Cau
Hace más de 3 año

Para los que fuimos clientes durante muchos años des Cau nunca sera posible borrar el recuerdo de Biel y el Curro,esto es imposible,el ambiente popular medio en serio medio en broma era lo que gustaba a la mayoria de gente que acudia a pasar un buen rato,todas mis amistades de la peninsula me preguntan por Gigi el amoroso,por Tiago y por otros personajes que solian actuar en es cau,ahora el ambiente es mas formal y ya no te ries como antes pero sigue siendo un sitio emblematico en Menorca,deseo mucha suerte a los nuevos inquilinos y que nuestro Es Cau sea eterno.

Valoración:0menosmas

David
Hace más de 3 año

No inclou CD, ja que que no hi cabrien 125 cançons. Per açò hi ha la pàgina web, on es poden escoltar tots els temes: http://cançonerdetaverna.blogspot.com.es/

Valoración:18menosmas

Dubte
Hace más de 3 año

Però inclou CD amb ses cançons o és unicament llibre amb lletra i acords?

Valoración:0menosmas

Miquel
Hace más de 3 año

Enhorabona David!

Valoración:23menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1