Processó dels 'Tres Tocs' a Ciutadella | J. González

TW
7

El fred i el temporal no han impedit que Ciutadella hagi celebrat la tradicional procesó dels 'Tres Tocs', amb la que es recorda la conquesta de Menorca pel rei Alfons III enguany fa 730 anys.

Tot i les baixes temperatures (de entre 5 i 6 graus), reforçades més encara pel vent, la comitiva ha sortit de la Catedral a les 12.20 hores, encapçalades per la imatge de Sant Antoni. Hi havia perill que la processó no es celebrés a l'exterior pel temps, com va passar per darrera vegada al 1980, però finalment s'ha decidit fer-la.

Al capdavant, els regidors que representen la Corporació de Ciutadella a la processó, a cavall: Juan García (PSOE), encarregat de dur el penó, José López (PSM) i Diego Pons (PP), i després, seguida pel clergat, amb la participació per primera vegada del nou bisbe Francesc Conesa; i autoritats civils i militars.

Noticias relacionadas

El recorregut pel centre de Ciutadella ha estat ràpid i vint minuts després s'ha arribat fins a la plaça de les Palmeres. No ha estat una processó multitudinària com la d'anys enrere, i tothom, anava ben abrigat amb guants, bufandes i gorres. També hi ha hagut algun paraigua, per a protegir-se de les gotes que han caigut, algunes fins i tot en forma d'aigua-neu. La instal·lació per primera vegada de barreres de seguretat per a separar la comitiva de la processó de la gent ha facilitat també la seva arribada. La pluja i alguns flocs de neu que han començat a caure un cop ja havia començat la processó, ha fet que la banda de Música abandonés la comitiva abans d'hora (a l'alçada del carrer Sant Onofre), per evitar que els seus instruments es banyessin.

A les 12.41 el regidor més jove, Joan Carrasco (PP), ha protagonitzat els Tres Tocs, damunt la rajola de la Tau a la plaça. Ha estat el moment en el que s'ha commemorat l'entrada de les tropes d'Alfons III a l'antiga Ciutadella.

Per segon any consecutiu, com va decidir el ple municipal, la Banda de Música no ha interpretat la Marxa Reial. La comitiva ha seguit cap al carrer de Maó en direcció a la Catedral, mentre el clergat ha entonat el 'Teu Deum'.