El carnaval temàtic de Ciutadella estalona la candidatura a Patrimoni Mundial. | Josep Bagur Gomila

TW
0

Amb Sant Antoni ja passat, just queda un mes per a la celebració del carnaval. És així que els ajuntaments ja treballen per preparar els diferents esdeveniments que s'organitzaran, amb especial atenció als concursos de disfresses.

A Ciutadella ja s'han publicat les bases per participar en les carrosses, en un any en el qual, seguint la idea del carnaval temàtic introduïda amb gran èxit l'any passat, els carrers s'ambientaran en la Menorca Talaiòtica, el tema escollit per enguany.

Quant al concurs, els interessats en participar en les modalitats de carrosses, comparses (primera -d'un mínim de 15 persones- i segona -d'entre 3 i 14 integrants) i disfressa individual o de parella, tenen de temps fins el 15 de febrer per formalitzar les inscripcions per prendre part en la desfilada del diumenge 26 de febrer, que sortirà de la Plaça des Born i arribada a la Plaça Nova, on es farà l'entrega de premis.

Tenint en compte la temàtica d'enguany (que esdevé estaló de Ciutadella a la candidatura de Menorca a Patrimoni Mundial), l'Ajuntament tornarà a comptar amb associacions, comerciants i col·lectius, per fer que els carrers tenguin una ambientació que convidi a gaudir plenament d'aquests dies de festa. Així, també cal destacar l'aportació que es fa des del Centre Municipal d'Art, amb una sèrie de tallers, entre el 8 i el 22 de febrer, sobre vestuari i caracterització, passant per les èpoques dels púnics, dels talaiòtics i els romans.

Maó

La rua de carnaval de Maó serà el dissabte 25, tal com indiquen les bases que ja ha publicat l'Ajuntament. En aquest cas, els interessats en participar-hi s'han d'adreçar a les oficines de Cultura, i durant la desfilada seran examinats pels membres del jurat, que estaran situats a la balconada de les Cases Consistorials.

Enguany, els tres primers premis en la categoria de carrosses es premiaran amb 500, 250 i 150 euros, respectivament, mentre que en la de comparses, els imports seran de 250, 150 i 100 per al primer, segon i tercer classificats.

A la resta de municipis també s'hi esperen les habituals activitats de carnaval, entre elles, altres concursos i desfilades de disfresses, però igual com també a Ciutadella i Maó, encara no s'han presentat les respectives programacions.