Il·lustracions. Estan fetes amb llapis aquarel·lables, que donen molt de color als dibuixos

TW
0

Comença el compte enrere cap a Pasqua i, per tant, arriba l'hora de començar a comptar les set setmanes que hi falten. O el que és el mateix, arriba el moment de començar a retallar peus a s'Àvia Corema, un dels personatges de la cultura popular amb més tradició a Menorca i a les terres de parla catalana.

Què millor, idò, que encarar aquest període amb un conte infantil on s'explica la història d'aquest personatge, juntament amb el d'en Carnestoltes, el rei de les burles i de la bona vida. Així ho han pensat l'escriptora i il·lustradora Floria Pons i Editorial Menorca, que han unit esforços per fer possible l'edició del «Conte de s'àvia Corema i el rei Carnestoltes», una versió de la història feta per Floria Pons, per acostar aquests dos personatges als més petits, i que aprenguin el seu sentit i l'encaix dins del calendari.

Inicialment, l'autora del conte no s'havia plantejat la seva publicació. «La idea va sorgir perquè a la classe de la meva filla, cada quinze dies hi va un pare a explicar un conte, i vaig pensar que la història de s'àvia Corema és molt nostra, però tampoc no se'n sap gaire cosa», diu l'escriptora. Així, «vaig preparar unes cartolines i vaig fer les il·lustracions». I posteriorment va pensar de fer-ne unes còpies per regalar, com ha fet altres vegades. «Com que m'agrada la il·lustració, he fet altres contes, personalitzats per a altres persones, i també he dissenyat cartells i alguns decorats teatrals», explica Pons, qui va estudiar disseny, tot i que no s'hi ha dedicat mai professionalment.

Quant a l'escriptura, la menorquina ha publicat dues novel·les, «La búsqueda de Violeta» i «Mi muñeca de trapo», i en té una altra en procés, encara que actualment ho té un poc aparcat i es dedica més als contes infantils. «Tenc dos fills petits i és difícil poder-me centrar en una novel·la, i els contes me permeten explicar coses de manera molt àgil». A més, afegeix, «els contes reuneixen les dues meves passions, el dibuix i l'escriptura».
Ha estat així que Floria Pons ha donat forma al conte de s'àvia Corema, elaborat amb «tècniques molt artesanals i amb llapis aquarel·lables», per acostar la història als més petits, d'una manera divertida i amb molt de color.

Del conte, que inclou també una làmina de s'àvia Corema per pintar, se n'han editat 500 exemplars, en col·laboració també amb la Galeria Argos. Els contes ja són a les llibreries de Menorca i tenen un preu de 3,50 euros. A més, els subscriptors d'«Es Diari» el poden trobar a les oficines del Club del Subscriptor, a Maó i Ciutadella, per 3 euros.