Un dels cuiners convidats, Richard Tejada de Can Bernat des Grau, durant un showcooking a Apalliser

TW
0

Tot està a punt perquè aquest cap de setmana arranqui al Recinte Firal de Menorca la fira Arrels, un esdeveniment en el que seran protagonistes el producte local de primera qualitat i la cuina menorquina.

Organitzat per la Conselleria d'Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca amb la col·laboració de l'empresa Pep Palau, von Arend & Associats, aquest certamen comptarà amb la participació d'un total de 30 expositors locals, els quals posaran a disposició del públic assistent el seus millors productes com poden ser formatge, embotits, mel, peix, carn, conserves, cervesa, gelats, productes d'horta, sal, ginebra, vi, safrà o cargols, entre molts d'altres.

L'objectiu dels organitzadors amb aquest esdeveniment és que la gent que hi passi pugui tastar i també comprar alguns d'aquests productes exposats. I és que la Fira està estructurada en tres pilars o aules: cuina, tast i activitats infantils.

En aquest sentit, un dels plats forts d'aquesta Exposició serà l'actuació en directe d'un total de 15 xefs, tant de Menorca com procedents d'altres zones de la Mediterrània, mitjançant sessions de showcooking. Així idò, dissabte dia 29 serà el torn, entre d'altres, dels cuiners Dani Florit, del restaurant Ca N'Aguedet (es Mercadal) i de Teresa Montesinos, del local Passió Mediterrània, al port de Maó, els quals, a partir de les 11.45 h, parlaran de tradició i creativitat. A partir de les 16 h, els seguirà el terrassenc Marc Ribas, conegut per la seva participació a l'espai de TV3 «Cuines», i qui dissertarà sobre com convertir «peixos humils en plats sublims».

Ja diumenge, també a partir de les 16 h, la cuinera Fina Puigdevall portarà a Menorca l'art culinari que practica al restaurant Les Cols, a la Garrotxa. Finalment, tancarà aquest apartat a partir de les 19 h el xef Víctor Quintilià, de l'establiment Lluerna, a Santa Coloma de Gramenet, amb la xerrada «El territori a la cuina».

Però no pot haver-hi bona cuina sense productes locals de qualitat. A partir de les 11 h del dos dies tindran lloc tastos guiats, de cargols o cervesa artesana, entre d'altres delicatessen.


Catalunya Ràdio

La Fira, que romandrà oberta des de les 10 h del matí fins a les 21 h dels dos dies del cap de setmana, comptarà amb la promoció de l'espai «El suplement», de Catalunya Ràdio, gràcies a les connexions en directe que realitzarà un equip del programa desplaçat al Recinte Firal.